Görüş Bildir

Onlara şehirli olduklarını hissettireceğiz

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Mardin'in Derik Belediye Başkanlığına görevlendirilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk, belediye hizmetleriyle terörün olumsuz etkisini tamamen ortadan kaldıracaklarını söyledi.

Onlara şehirli  olduklarını hissettireceğiz

İçişleri Bakanlığınca KHK gereği yapılan görevlendirmenin ardından Derik Belediyesince halkın beklediği hizmetlerin eksiksiz yerine getirilmesi için hummalı bir çalışma gerçekleştiriliyor. Sokak, cadde, park, bahçe ile okullarda temizliğin yapıldığı ilçede, yol ve kaldırım yenileme çalışmaları sürüyor.

Kaymakam Safitürk, belediye hizmetlerinin en uzak köylere kadar ulaşması hedefiyle ilçeye yönelik hazırladıkları projeleri ve yürüttükleri çalışmaları AA muhabirine anlattı.

- "Onlara şehirli olduklarını hissettireceğiz"

Kendilerine verilen görev doğrultusunda vatandaşa hizmet etmek amacıyla ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini ifade eden Safitürk, bu kapsamda ilçede çalışmaların başladığını belirtti.

Safitürk, Büyükşehir Yasası kapsamında yapılan düzenlemelerle ilçe sınırlarının belediye hizmet sınırları içine dahil edildiğini hatırlatarak, ancak belediye hizmetlerinin kırsalda çok az hissedildiğini dile getirdi.

Hizmetlerin her alanda gerçekleşmesi ve en ücra yerlerde bile hissedilmesi için çabada bulunacaklarına değinen Safitürk, "İlçe merkezinin nüfusu 20 bin, kırsaldaki nüfus ise 40 bin. 72 köyümüz var onlara şehirli olduklarını hissettireceğiz. Belediyenin her türlü imkanıyla bu köylerin de emrinde olacağız." diye konuştu.

 Safitürk, kırsalda yaşayan nüfusun da tüm belediye hizmetlerinden yararlanmasını amaçladıklarına işaret ederek, bu hizmetleri onlara ulaştıracaklarını aktardı.

Köydeki vatandaşların da çöplerinin düzenli şekilde toplanacağını ifade eden Safitürk, bunun için gereken sistemi kuracaklarını söyledi. Safitürk, zamanla tüm ilçe sınırlarını kapsayacak şekilde temizlik hizmetlerini genişletmiş olacaklarını vurgulayarak, "Örneğin tüm köylerdeki okul bahçeleri düzenlenecek. Bu çalışmaya başladık. İlk etapta Koçyiğit köyümüzde 5 bin metrekare alanda çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarını başlattık." ifadelerini kullandı.

- 4 tesis için proje hazır

"Temel felsefemiz, Derik'te yaşayan insanların mutlu ve keyifli olmalarını sağlamak" sözlerine yer veren Safitürk, bunun için de çalışmaları çok yönlü sürdürdüklerini belirtti.

Safitürk, ilçe merkezinin 4 ayrı noktasında çocukların ve gençlerin spor yapabileceği, eğlenebileceği, büyüklerin de rahat nefes alabileceği 4 tesis için proje hazırladıklarını ve inşaat çalışmalarına başlandığını anlattı.

- Mardin'in en büyük fitness salonu

Kaymakam Safitürk, ilçenin önemli bir genç nüfus potansiyeline sahip olduğuna dikkati çekerek, Derikli gençlere hitap edecek şekilde Mardin'in en büyük fitness salonunu 1,5 ay sonra hizmete açacaklarını dile getirdi.

- "Terörün etkisini ortadan kaldıracağız"

İlçede terörün yarattığı olumsuz etki olduğuna işaret eden Safitürk, bunu gidermek için turizm gezileri ile kadın veliler için yakın mesafede tur düzenlediklerini vurguladı.

Safitürk, olumlu yansımaları nedeniyle bu gezilerden çocukların da faydalanmasını sağlayacaklarını bildirerek, "İlçede geçen yıl 25 Kasım ve 19 Şubat'ta maalesef çukur kazılmış, barikat kurulmuştu. Bunun halkımız üzerinde büyük bir olumsuz etkisi vardı. Yapacağımız belediye hizmeti ile terörün olumsuz etkisini tamamen ortadan kaldıracağız. Vatandaşlar için Derik'te yaşamanın cazibe haline geldiği bir ortam oluşturacağız." sözlerine yer verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi