Ortadoğu'ya açılmak istiyoruz!

Merkezi Diyarbakır'da bulunan Ortadoğu Sanayici ve İşadamları Derneği (OSGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Pervane, dünya çapında 250 bin üyesi bulunan ve kısa adı JCI olan Genç Liderler ve Girişimciler Derneği üyeleri ile yurt dışında yaşayan Süryani işadamlarının dernekleri üzerinden Ortadoğu'ya açılmak istediğini söyledi.

Ortadoğu'ya açılmak istiyoruz!

OSGİAD, Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Pervane, Diyarbakır'daki yerel yönetici ve işadamlarının katıldığı yemekli toplandı düzenledi. Pervane, genç sanayicilere bir kimlik kazandırdıklarını belirterek, şöyle dedi:

ORTADOĞUYA AÇILMAK İSTİYORUZ

"İşletme ve istihdam sayısı ile yatırım büyüklüğü açısından istediğimiz hedeflere ulaşmış değiliz. Bu hedeflere ulaşmak ve yeni pazarlar oluşturma adına 4 yıl önce Irak'ın Duhok kentinde temsilcilik açtık. Bugün geldiğimiz noktada Haziran ayından gerçekleştirmiş olduğumuz Irak ziyaretinde, başta Irak Bölgesel Kürt Yönetimi, Erbil Başkonsolosluğu ve Irak'taki faaliyet gösteren işadamları ile yakın temaslara geçerek, derneğimizin şubesini açma yolunda olumlu görüşmeler yaptık" dedi. Bu kapsamda merkezi İsveç'te bulunan Bridging The Gap Şirketi yöneticilerinin OSGİAD'ı ziyaret ederek, başta Diyarbakır olmak üzere dernek üzerinden Ortadoğu'da ticari faaliyet ve yatırım yapmak niyetinde olduklarını ifade eden Pervane, şunları söyledi:

BÖLGEYE GELEN İŞ DÜNYASI

"İsveç şirket yöneticileri derneğimizi ziyaret ederek, başta Diyarbakır olmak üzere derneğimiz üzerinden Ortadoğu'da ticari faliyet ve yatırımlarını yapmak niyetlerini bildirmişlerdir. Yine Dünya Süryaniler Federasyonu Birliği Başkanı Johny Messo olmak üzere Süryani heyeti daha önce bu bölgede yaşayan ve şu an Avrupa'nın çeşitli kentlerinde etkin bir halk olarak, bölgeyi çok önemsediklerini, uygun şartlar ve zemin oluşması halinde, derneğimiz üyeleriyle birlikte yatırım alanları ve sosyal faaliyet için ortak hareket edebileceğimiz projelere imza atacakları bizde hasıl olmuştur. Bu kapsamda Johny Messo, dünya çapında 250 bin üyesi Genç Liderler ve Girişimciler Derneği Türkiye temsilcilikleri ve Kıbrıs temsilcileri ile heyetleri, derneğimizi ziyaret ederek, dünyada genç iş adamlarını desteklenmesi konusunda görüş-alışverişinde bulunmuşlardır. 'Gençler Birleşmiş Milletler Milenyum Kalkınma Hedefinin İzinde' adlı bir projeyi de hayata geçirdik. Önümüzdeki süreçte ülkelerinden Hollanda, Almanya, İsviçre ve Avrupa'nın diğer ülkelerine ulaşmak adına gerekli ön görüşmeleri yaparak, bu oluşumu daha da güçlendireceğiz."

SİYASAL GELİŞMELERİN TAKİBİ

Dernek olarak Türkiye'deki siyasal gelişmeleri de takip ettiklerini söyleyen Pervane, "Türkiye'de gelişen siyasal olayları yakından takip etmekte ve gelişen olumlu yaklaşımların da devamını talep etmekteyiz. Başta Kürt sorunu olmak üzere, yeni anayasa çalışmaları, yeni Türk ticaret kanunu ve yeni teşvik yasasının ivedilikle, çoğulcu demokrasi anlayışıyla biran önce topluma enterge edilmesini talep ediyoruz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz