Görüş Bildir

Oteller Turist Bekliyor

Diyarbakır’da otel işletmecileri turizm sezonunda gelecek olan yerli ve yabancı turistleri bekliyor.

Oteller Turist Bekliyor

Mahfuz EKİN/Muhammed YILDIZ

DİYARBAKIR-Huzur ve güvenin teminiyle Diyarbakır'da yüzler gülmeye başlarken, yerli ve yabancı turistin Diyarbakır başta olmak üzere bölge illerine yönelmesi, Turistik otel işlemcelirenini sevindirdi. Diyarbakır Plaza Hotel Genel Müdürü Kadir Varçin, Diyarbakır'ın tarihi ve kültürel varlıklarıyla görülmeye değer olduğunu belirterek, turistlerin gelip kenti görmesi gerektiği çağrısında bulundu.

HUZURLA YÜZLER GÜLÜYOR

Sezon öncesi yaşanan gelişmeleri değerlendirmek için basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Varçin, Diyarbakır'a turistlerin gelmesinin sadece otellere değil dolaylı olarak kentteki kasaba, manava, tekstilciye ve esnafa da kazanç kapısı olduğunu söyledi. Varçin, Diyarbakır tarihi ve kültürel dokusuyla görülmeye değer bir şehir olduğunu belirterek yerli ve yabancı turistlerin kente gelmesi için koollektif bir işbirliğine ihtiyaç olduğunu bildirerek, çağrı yaptı.

BÖLGENİN EN HUZURLU KENTİ

"Diyarbakır için güzel ve olumlu"

Kendi otelleri konusunda bilgi veren Varçin, otelin konseptinde bir takım değişiklerde bulunduklarını söyledi. Varçin, şunları kaydetti:

"İlk turlarımızı geçen hafta aldık. Şimdi bölgemize yerli ve yabancı turistler gelmeye başladı. Bu da Diyarbakır için güzel, olumlu bir haber. Çünkü bu durumda sadece oteller değil bir zincir kazanıyor. Otelin kazanması; kasabın kazanması, manavın kazanması, tekstilin kazanması, esnafın kazanması demek. Diyarbakır için gelir imkanı oluyor ve esnafın bu konuda yüzü gülüyor. Geçen hafta tur acenteleri kentimize geldi. Bu vesileyle büyük tur firmaları bölgemize gelip keşif yaptı. Gezdiler, gördüler, Diyarbakır'ın güzelliklerini gördüler. Bu sene amacımız Diyarbakır'ı güzel bir şekilde anlatmak ve tanıtmaktır. Yerli ve yabancı turistlerin kentimizi gelip görmelerini istiyoruz".

Diyarbakır Turizm Otelciler Birliği Derneği'ni kurduklarını kaydeden Varçin, dernek bünyesinde Batman, Diyarbakır, Şanlıurfa'daki dernekleri birleştirmeyi hedeflediklerini ve amaçlarının da Güneydoğu'yu tanıtarak, turistleri bölgeye getirmek olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi