Otomobil alacaklar dikkat!

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Başkanı Aydın Erkoç, ÖTV oranlarında yapılacak düzenleme ile ilgili "Sıfır araç satan bayilere hareketlilik getirdi. İster istemez sıfır araç fiyatlarında 15-20 bin TL civarında bir artış söz konusu olacaktır" dedi.

Otomobil alacaklar dikkat!

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, motorlu taşıtlardan alınan ÖTV oranlarında yapılacak düzenlemeyle ilgili, "Sıfır araç satan bayilere hareketlilik getirdi.  İster istemez sıfır araç fiyatlarında 15-20 bin TL civarında bir artış söz konusu olacaktır." dedi.

Erkoç, "Kamu Mali Yönetimi ve  Kontrol Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" ile  motorlu taşıtların ÖTV oranlarının, sadece motor silindir hacmine ve yaşına göre  değil; satış fiyatına, tipine, sınıfına, taşıma kapasitesine, cinsine,  emisyonuna, kasa yapısına göre ayrı ayrı belirlenebilmesine yönelik olarak  Bakanlar Kuruluna yetki verilmesi sonrası pek çok vatandaşın sıfır kilometre araç  satan bayilere giderek fiyat bilgisi almaya başladığını söyledi.

Yapılacak düzenlemenin sıfır araç satan bayilere hareketlilik  getirdiğini belirten Erkoç, "İster istemez sıfır araç fiyatlarında 15-20 bin TL  civarında bir artış söz konusu olacaktır." dedi. Aydın Erkoç, ÖTV farkının  Türkiye’de üretilen ya da Türkiye’de montajı yapılan araçlara değil de yurt  dışından ithal edilen araçlara uygulanmasının daha doğru olacağını düşündüklerini  kaydetti.

İKİNCİ EL PİYASASI DA HAREKETLENEBİLİR

Galerici Raif Ulusoy da ÖTV düzenlemesi sonrası  araç fiyatlarında meydana gelebilecek fiyat artışlarının ikinci el piyasasını  hareketlendireceğini söyledi.

İkinci eldeki hareketliliğin fiyatlara da yansıyabileceğini ifade eden  Ulusoy, "Sıfır otomobillerin satışlarında azalma olur. Bu da ikinci el yüksek  modelli araçların satışını artırır. Yeni ÖTV düzenlemesiyle düşük modelli  araçların fiyatlarında çok fazla fark olmaz, ancak 2010’dan 2016’ya kadar olan  yüksek modelli araçların fiyatlarında 2 bin 500 lira ile 5 bin liraya kadar  oynama olabilir. Yeni ÖTV düzenlemesiyle ikinci el otomobil piyasasında canlılık  bekliyoruz. Sıfır araçların fiyatları yükselince ikinci model araçlar rağbet  görecek." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz