Otomotivde "koronavirüs aksaklığı" yaşanmıyor

Otomotiv sektörü temsilcileri, dünyada hızla yayılan koronavirüse karşı birtakım tedbirler aldıklarını ve üretimin devam ettiğini belirtirken, müşteri trafiğinde geçen haftaya göre büyük bir gerileme yaşanmadığını ifade ediyor.

Otomotivde

Çin'de başlayan ve hızla dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs salgını, dünya genelinde binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olurken, virüsün etkileri gündelik hayatın yanı sıra küresel ekonomide de etkisini gösteriyor.

AKSAMA YOK

Virüsün merkezi haline gelen Avrupa'da birçok ülkede serbest dolaşım yasaklanırken, alınan katı tedbirler hayatın her alanına yansımaya başladı. Küresel piyasalardaki dalgalanmaların artırdığı finansal riskler, tedarik zincirlerine ve ihracata yansıyan olumsuz etkiler ve salgınla mücadele tedbirlerinin iç talebe etkileri ülke ekonomilerini zor durumda bırakıyor.

Virüsün Türkiye'de de görülmesiyle tüm sektörler, azami hassasiyetle yürütülmesi gereken bir sürece girdi. Ekonominin ve ihracatın lokomotifi olan otomotiv sektöründe de virüse karşı bazı tedbirler alınmaya başlandı.

 Türkiye'de üretim yapan firmaların yetkilileri, üretimde şu aşamada bir aksaklık yaşanmadığını ifade ediyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz