Özel hastaneler aş ve iş verdi

Devletin sağladığı tüm teşviklere rağmen Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan 140 işletmede 3 bin 500 kişi istihdam edilirken, kentte peş peşe açılan özel hastane bölgenin istihdam, sağlık ve sosyal yaşamına büyük katkı sağladı.

Özel hastaneler aş ve iş verdi

Güneydoğu’nun sosyal ve ekonomik olarak kalkındırmak için devletin uyguladığı teşviklere rağmen yatırımlar istenilen sonucu veremedi. Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde hizmet veren 140 işletmede 3 bin 500 kişi istihdam edilirken, son yıllarda peş peşe açılan özel sağlık kuruluşları bölgenin istihdamına büyük katkı sağlıyor. Yerel hastaneler yanı sıra uluslar arası alanda ün yapmış Universal, Memorial gibi hastanelerin yatırımları bulunuyor.

İSTİHDAM KAYNAĞI OLDULAR

Diyarbakır’da ‘Bacasız fabrika’ olarak adlandırılan 7 özel hastane bünyesinde; doktor, hemşire, röntgen,laborant,sekreter, şoför, temizlikçi, güvenlikçi toplam bin 986 kişi istihdam edildi.Hastanelerin kapasitelerini artırması ve önümüzdeki günlerde açılacak olan Seyrantepe hastanesi ile birlikte istihdam oranı 2 bin 500’ü bulası bekleniyor.

Özel sağlık kuruluşları bölgenin sosyal ve ekonomik kalkınmasına yanı sıra Suriye, İran ve Irak’tan gelen hastalar ile Bölgenin Sağlık Turizminin gelişmesine öncülük ediyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz