Pamuğun fiyatı belli oldu

40 randıman pamuğun kilogram fiyatının 3 lira olarak belirlendiği bildirildi. Pamuk fiyatının belirlenmesinde dolardaki yükseliş ile ülke ve dünya piyasalarındaki pamuğun durumunun etkili olduğu ifade edildi.

Pamuğun fiyatı belli oldu

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkan Ahmet Eyyüpoğlu, yazılı açıklamasında pamuk fiyatının belirlenmesinde dolardaki yükseliş ile ülke ve dünya piyasalarındaki pamuğun durumunun etkili olduğunu belirtti.

Türkiye ve dünya piyasasında en fazla pamuk üreten yerlerden biri olan Şanlıurfa’nın artık daha fazla söz sahibi olması gerektiğine değinen Eyyüpoğlu, fiyatların açıklanmasında her kesimin hassasiyetinin göz önünde bulundurulduğunu kaydetti.

PAMUĞUN FİYATI

Çeşitli spekülasyonlarla pamuğun fiyatının düşürülmeye çalışıldığının farkında olduklarına işaret eden Eyyüpoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu kapsamda pamuk fiyatının günlük belirlenmesi için geçtiğimiz hafta 3 ziraat odası başkanı 3 pamuk çiftçisi, 3 çırçır fabrikası ve 1 ticaret borsası temsilcisi olmak üzere 10 kişilik komisyon oluşturduk. Son açıklanan fiyatın ardından İzmir ve Adana Pamuk piyasası baz alındığında pamuk fiyatında yükseliş yaşanmıştır. Türkiye pamuğunun yüzde 20’sini üreten İzmir veya Adana’nın değil Şanlıurfa fiyatların belirlemesinde etkili olmalı. Ayrıca dolardaki yükseliş nedeniyle artan girdiler düşünüldüğünde 40 randıman pamuğun bugünki fiyatı tüylü 3 lira, tüysüz 2 lira 90 kuruş olarak belirlenmiştir."

Kaynak: Diyarbakır Söz