Pamukta Yeşil-Kurt Alarmı

Pamuk üreticilerini yeşil kurt ve kırmızı örümcek konusunda uyaran Yenişehir İlçe Ziraat Odaları Başkanı Süleyman İskenderoğlu, pamuk ekili tarlaların kontrol edilmesi noktasında yetkilileri göreve çağırdı.

Pamukta Yeşil-Kurt Alarmı

Yenişehir İlçe Ziraat Odaları Başkanı Süleyman İskenderoğlu, pamuk çiftçilerini zararlı süne konusunda uyarılarda bulunarak, pamuk üreticilerinin sık sık tarlalarını kontrol etmeleri gerektiğini söyledi.

YEŞİL-KURT UYARISI

Son yıllarda en mutlu dönemlerini yaşayan pamuk üreticisinin dikkatli olması gerekenler noktasında uyarılarda bulunan İskenderoğlu, “Keyfini bu sezon yeşil kurt ve kırmızı örümcek zararlısı kaçırdı. Yenişehir ilçemizdeki pamuk üreticilerinin yeşil kurt ve kırmızı örümcek zararlısı konusunda dikkat etmeleri gerekmektedir. Bunun için Yenişehir üretici ve çiftçilerimizin Pamuk ekili tarlalarını kontrol edip zararlıya karşı etkin mücadele etmeleri önemle rica olunur.” dedi.

PAMUK ÜRETİCİLERİ

Pamuk çiftçi ve üreticilerine tarlalarını sık sık kontrol etmeleri gerektiğini de ekleyen İskenderoğlu, “Çiftçi ve üreticilerimizin zararlı ile mücadele de tam sonuç alınıncaya kadar sık sık tarlaları kontrol edilmesini öneriyoruz. Bu konu hakkında Yenişehir ilçe tarımdan destek almaları ve Ziraat Mühendisine danışmaları etkili olacaktır. Yenişehir Ziraat Odası Başkanlığı olarak tüm Çiftçi ve Üreticilerimize önemle duyurulur.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz