Görüş Bildir

Paypal, Türk piyasasından çekildi

Paypal Türkiye'den çekildi. 2009 yılından beri Türkiye'de faaliyet gösteren para yatırma konusunda aracı Paypal Türkiye'den çekilme kararı aldı

Paypal, Türk piyasasından çekildi

Paypal Türkiye'den çekildi. 2009 yılından beri Türkiye'de faaliyet gösteren para yatırma konusunda aracı Paypal Türkiye'den çekilme kararı aldı

Türkiye’de 2009 yılından beri faaliyet gösteren ödeme sistemi firması, dün yaptığı yazılı açıklamada “PayPal olarak Türkiye’deki faaliyetlerimizi durdurduğumuzu üzülerek bildirmekteyiz. 6 Haziran 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Türkiye’deki müşterilerimiz PayPal hesapları üzerinden para gönderme ve alma işlemi yapamayacaklardır. Ancak müşterilerimiz PayPal hesaplarına giriş yapabilir ve varsa hesaplarındaki bakiyeyi Türkiye’deki banka hesaplarına aktarabilirler” dedi.

Neden reddedildi

PayPal, Türkiye’de ödeme faaliyetlerinde bulunmak için yaptığı lisans başvurusununBDDK tarafından reddi nedeniyle faaliyetlerini durdurmaktan başka bir seçeneği bulunmadığını belirtti. Hangi gerekçeyle başvurusunun reddedildiğini açıklamadı. Ancak piyasada PayPal’in Türkiye’de vergi vermediği, ülkemizde zorunlu olmasına karşın finansal verilerini burada saklamadığı gibi nedenlerle izin alamadığı konuşulanlar arasında.

Şirketten yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Müşterilerimize durum hakkında açıklama yapmak için iletişim halinde olacağız. Müşterilerimizin PayPal hesapları ile bağlantılı e-posta adreslerine konuya ilişkin e-posta göndereceğiz. PayPal müşteri hizmetlerine, www.paypal.com/selfhelp/home adresini ziyaret ederek, destek@paypal.com adresine e-posta göndererek veya 444 77 01 ya da +353 1 4369128 numaralarını arayarak ulaşabilirsiniz.”

190 ülkede faaliyeti var

Paypal, online sistemler üzerinden uluslararası düzeyde alıcı ve işletmelere para göndermek ve alma imkanını sunan bir sistem. 190 ülke ve bölgede 100 milyon üye hesabına sahip olan sistem, dünya çapında kabul görüyor. Kredi kartı bilgilerini depolayıp, alışveriş esnasında kendi sanal parasını kullanmasına izin veren bir işleyişe sahip.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir