Pompa istasyonu acil durumlar için

Diyarbakır'da mevcut pompa istasyonunun zeminindeki kayma nedeniyle devre dışı kalma ihtimaline karşı acil durumlar pompa istasyonu inşa edilmeye başlandı.

Pompa istasyonu acil durumlar için

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, kentin muhtemel bir problem karşısında susuz kalmaması amacıyla DİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen acil durumlar pompa istasyonunun temelini attı. Temel atma törenine DİSKİ Genel Müdürü Fahrettin Çağdaş, Genel Müdür Yardımcıları Recep Çetin, Zeki Kantaci ile birlikte daire başkanları ve personel katıldı. Baydemir, acil durumlar pompa istasyonu inşaat çalışmalarını yerinde inceleyerek Su Tesisleri Daire Başkanı Murat Taban'dan teknik bilgi aldı. Diyarbakır'ın en acil ihtiyaçlarından biri olan suyun 32 kilometrelik mesafeden kente ulaştırıldığını ifade eden Baydemir, "Maalesef DSİ tarafından inşa edilen mevcut pompa istasyonu pompalarının çalışması ve sarsıntıyla heyelan riski taşımaktadır. Bu istasyonun faaliyete girmesiyle birlikte herhangi bir olası doğal afet de dahil olmak üzere Diyarbakır artık ilelebet susuz kalmayacak. Acil durumlar pompa istasyonumuz kentimiz Diyarbakır'a hayırlı olsun" dedi.

POMPA İSTASYONU

Baydemir, konuşmasının ardından butona basarak temelin startını da verdi. Mevcut pompa istasyonunun devre dışı kalma ihtimaline karşı inşa edilen acil durumlar pompa istasyonunun tamamlanması ile birlikte Diyarbakırlıların susuz kalma ihtimalinin önüne geçileceği belirtildi. İstasyonun 473 metrekarelik kapalı alan dahil olmak üzere toplam bin 600 metrekarelik alan üzerine kurulduğu bildirildi.

 

Kaynak: Diyarbakır Söz