Prim Borcları Siliniyor

Elvan, "Gençlerimizin sigorta pirim borçları vardı ve bunları ödeyemiyorlardı. 25 yaşına kadar olan gençlerimizin genel sağlık sigortasındaki kapsamındaki sigorta pirim borçlarını siliyoruz."

Prim Borcları Siliniyor

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, 25 yaşına kadar olan gençlerin toplam 3.6 milyar lira olan genel sağlık sigortası prim borçlarının silineceğini belirterek, "2 gün önce Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçti. İnşallah Meclis Genel Kurulu'ndan da geçecek ve gençlerimizin genel sağlık sigortası primi borçlarını sileceğiz" dedi.

BORÇLAR SİLİNİYOR

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde muhtarlarla bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, hükümetin icraatları hakkında açıklamalarda bulundu. İktidarın seçim vaatleri arasında olan prim borçlarının silinmesi sözünün yakında hayata geçeceğini ifade eden Elvan, "25 yaşına kadar olan gençlerin genel sağlık sigortası kapsamındaki sigorta pirim borçlarını silinmesiyle ilgili yasa teklifimizi TBMM'ye sunmuştuk. 2 gün önce Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçti. İnşallah Meclis Genel Kurulundan da geçecek ve gençlerimizin genel sağlık sigortası primi borçlarını sileceğiz ki, 3 milyon 300 bin gencimiz bundan yararlanacak ve toplam 3.6 milyar liralık devletin alacağından, tahsilatından vazgeçmiş oluyoruz" diye konuştu.

Asgari ücretin 1300 TL'ye çıkarılması, emeklilere 1200 TL'lik destek sağlanması, esnafa 30 bin TL faizsiz kredi verilmesi gibi birçok seçim vaadini çok kısa sürede hayata geçirdiklerini ifade eden Elvan, terörle mücadeleyle ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz