Sağlıkcılara müjde geliyor

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş "Sağlık çalışanlarına yönelik yıpranma payıyla ilgili 16 Nisan'dan sonra müjdeli haber gelecek" dedi.

Sağlıkcılara müjde geliyor

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlık çalışanlarına yönelik yıpranma payıyla ilgili 16 Nisan'dan sonra müjdeli haberin geleceğini söyledi.

Memiş, Afyonkarahisar'da katıldığı Engelli Memur-Sen Koordinatörlüğü etkinliği sonrası AA muhabirine, sağlık çalışanlarına yıpranma payına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yıpranma hakkıyla ilgili 4 yıldır mücadele verildiğini dile getiren Memiş,  "Bu süreçte sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesini gerekçeleriyle Cumhurbaşkanımızın, Başbakan olduğu dönemde kendilerine ifade etmiştik. Kendileri de bu konuda talimat vermişti. Ancak bürokratik engeller nedeniyle yıpranma konusunda ciddi bir adım atılamadı." diye konuştu.

YIPRANMA PAYİ

Sağlık çalışanlarına 5 yılda bir yıpranma payını 14 Mart Tıp Bayramı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tekrar ilettiklerini anımsatan Memiş, Erdoğan'ın yıpranma payı konusunu 16 Nisan'dan sonra bire bir takip edeceğini ifade ettiğini bildirdi.

Memur-Sen olarak, sağlık çalışanlarının nasıl yıprandığını ve neden yıpranma payı alması gerektiğini raporlarla hazırladıklarını vurgulayan Memiş, şunları belirtti:

"Maliyet analizlerini çıkardık. Bu verileri Sağlık Bakanlığımızla paylaştık. İnşallah bu süreci takip edip, 550 bin sağlık çalışanımızın tamamına hakkettiği ölçüde yıpranma payı verilmesini sonuçlandıracağız. Bu konuyu çok önemsiyoruz. Sağlık çalışanlarına yönelik yıpranma payıyla ilgili 16 Nisan'dan sonra müjdeli haber gelecek."

Kaynak: Diyarbakır Söz