Görüş Bildir

Sanayi esnafı sevinçli

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı "Yatırım ve kalkınma hamlesi" Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sanayi sitelerinde çalışan işçilere de umut oldu.

Sanayi esnafı sevinçli

Başbakan Yıldırım'ın Diyarbakır'da müjdesini verdiği, 2016-2020 döneminde 62 milyar liralık kamu yatırımı yapılmasını öngören "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi̇ Cazi̇be Merkezleri̇ Programı ve Yatırım ve Destek Hamlesi̇", bölgede terör saldırılarından bunalan işçilerde piyasanın canlanacağı, istihdamın artacağı yönündeki umutları artırdı.

- "Büyük bir umut içerisindeyiz"

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesindeki 1. Sanayi Sitesi'nde 30 yıldır oto kaporta ustası olarak çalışan Muhsin Erdoğmuş, açıklanan yatırım hamlesinin gerçekleşmesi halinde bölge ve ülke ekonomisine büyük katkı sunacağını söyledi.

En büyük arzularının fabrikaların kurulması, gençlerin istihdam edilmesi olduğunu ifade eden Erdoğmuş, "İşin ana temelinde huzur ve istikrar olacak. Sonrasında istihdam olmazsa olmazımızdır." dedi.

Sanayi sitesinden yaklaşık 5 bin kişinin ekmek yediğini anlatan Erdoğmuş, yaşanan olaylardan dolayı piyasanın durgun olduğunu aktardı.

Erdoğmuş, Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından mutluluk duyduklarını dile getirerek, "Başbakan'ın açıkladığı paketle iş imkanlarının yaratılması bizi heyecanlandırdı. Arzumuz gençlerimize, geleceğimize umut olan bu paketin hayata geçmesi. Büyük bir umut içerisindeyiz." ifadelerini kullandı.

- "İnsanlar işsiz kalmaz"

Kayapınar ilçesindeki 3. Sanayi Sitesi'nde hurdacılık yapan 18 yaşındaki Maruf Dülek, yaklaşık 4 yıldır sanayide topladığı hurdaların satışından elde ettiği gelirle ailesinin geçimini sağladığını söyledi.

Maddi nedenlerden dolayı eğitimini sürdüremediğini anlatan Dülek, yatırımların hayata geçmesi ile iş bulmaya yönelik ümitlerinin artacağını aktardı.

Dülek, "Bazıları iş için batı illerine mevsimlik işçi olarak gidiyor. Hiç olmazsa insanlar işsiz kalmaz." diye konuştu.

Oto yıkamada çalışan evli ve bir çocuk babası Bilal Çiçek, Başbakan'ın açıklamalarını olumlu bulduğunu belirterek, fabrikaların açılmasının hem bölgenin hem de ülkenin geleceği için iyi olacağını söyledi.

Çiçek, gençlerin iş sahibi olmasıyla birçok sorunun ortadan kalkacağını dile getirerek, "İş bulan gençler ekmeğine bakar, çalışır, kendisine bir hayat kurar. Bugün 5 araba yıkadım. Ekonomi canlansa 5 yerine 10 araba yıkarım, kazancım artar." şeklinde konuştu.

Terör olaylarının sona ermesini istediklerini anlatan Çiçek, bölgede huzurun hakim olmasını beklediklerini söyledi.

Çiçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ı çok sevdiklerini kaydederek, yapılan açıklama ile umutlarının arttığını sözlerine ekledi.

 - "Burada ekmek parası kazanmak istiyoruz"

Batman 2. Sanayi Sitesi'nde çalışan Eyüp İtmiş, yaşanan terör olaylarından hem maddi hem de manevi olarak etkilendiklerini söyledi.

Olaylar nedeniyle 30 işçiyi işten çıkarmak zorunda kaldıklarını dile getiren İtmiş, birçok yatırımcının bölgede huzur olmadığı gerekçesiyle yatırım yapmaktan vazgeçtiğini anlattı. İtmiş, bölgeye yatırım yapılmasını beklediklerini aktardı.

Motor ustası Mahmut Kalkan da açıklanan paketi çok olumlu bulduğunu belirtti.

Yaşanan olayların son bulmasını istediklerine işaret eden Kalkan, paketin küçük esnafı da kapsamasını beklediklerini kaydetti. Kalkan, paketin en kısa sürede hayata geçmesini beklediklerini anlattı.

Kaporta ustası Mustafa Arı, açıklanan paketten dolayı umutlu olduklarını ifade ederek, "Biz burada ekmek parası kazanmak istiyoruz." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi