Görüş Bildir

Sözleşmeli memurlar kadro istiyor

TBMM’de kabul edilen sözleşmeli personelin sözleşme sürelerine yönelik yasanın mağduriyetlere yol açtığını belirten TOÇ BİR-SEN Diyarbakır Şube Başkanı Erdal Ar, sözleşmeli personel yerine kadrolu personel istihdam ettirilmesi gerektiğini söyledi.

Sözleşmeli memurlar kadro istiyor

Geçtiğimiz günlerde TBMM’de kabul edilen sözleşmeli personelin sözleşme sürelerinin 4+2’den 3+1’e düşürülmesine yönelik yasanın mağduriyetlere yol açtığını belirten TOÇ BİR-SEN Diyarbakır Şube Başkanı Erdal Ar, hükümetin eksik olan bu düzenlemeyi düzelterek sözleşmeli personel yerine kadrolu personel istihdam ettirmesi gerektiğini söyledi.

Sözleşmeli personelin sözleşme sürelerinin 4+2’den 3+1’e düşürülmesi, sözleşmeli olarak görev yapan öğretmen, sağlık çalışanları ve din görevlilerinden bir kısmına yönelik yapılan yasayı eleştiren TOÇ BİR-SEN Diyarbakır Şube Başkanı Erdal Ar, yapılan düzenlemenin anayasanın eşitlik ilkesine aykırı bir düzenleme olduğunu belirtti.

Ar, “Mecliste bir düzenleme yapıldı ve bu düzenlemede Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığında çalışan personelimiz bu yasaya dâhil edildi. Ama başta tarım ve orman işlerinde çalışanlar olmak üzere, diğer kamu kuruluşlarında çalışan birçok sözleşmeli personelimiz bu düzenlenemeye dâhil edilmedi. Bu, adil olmayan ve özellikle de anayasanın eşitlik ilkesine aykırı, eksik bir düzenleme olmuştur.” dedi.

“Sözleşmeli personel üvey evlat muamelesi görmüştür”

Hükümetten bu mağduriyeti gidermelerini beklediklerini aktaran Ar, “Hükümetten beklentimiz, eksik olan bu düzenlemeyi tamamlamalarıdır. Zira diğer kamu kuruluşlarında çalışan sözleşmeli kardeşlerimiz üvey evlat muamelesi görmüşlerdir. Bu konuda oluşan mağduriyetlerin en kısa zamanda çözülmesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sözleşmeli yerine kadrolu istihdamının yapılması gerektiğini söyleyen Ar, "Sözleşmeli istihdam zaten bir sıkıntı. Memur-Sen’e bağlı Tarım Orman Çalışanları Sendikası olarak talebimiz, Türkiye’ de sözleşmeli personel istihdamının yapılmaması, yani doğrudan kadrolu istihdamının gerçekleştirilmesidir.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi