Sözleşmeli personelin kadro talebi

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk: ''Verilen söz, kamuoyuna yapılan açıklamalar yerine getirilmelidir.

Sözleşmeli personelin kadro talebi

Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için yeni bir seçim süreci beklenmemeli, mağduriyetler üzerinden siyasi rant sağlanmaya çalışılmamalıdır''

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, kamu kurumlarında çalışan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi çalışmalarının bir an önce tamamlanması gerektiğini belirterek, ''Verilen söz, kamuoyuna yapılan açıklamalar yerine getirilmelidir. Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için yeni bir seçim süreci beklenmemeli, mağduriyetler üzerinden siyasi rant sağlanmaya çalışılmamalıdır'' dedi.

SÖZLEŞMELİ PERSONELİN TALEBİ

Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi çalışmalarının bir an önce tamamlanmasını istedi.

Türkiye Kamu-Sen'in eylem ve çalışmalarının ardından geçen yıl bazı sözleşmeli kamu görevlilerinin kadroya geçirildiğini ancak, belediye ve il özel idarelerinde çalışan sözleşmeliler, TRT, üniversitelerde proje kapsamında çalışan 4/B'liler, Et ve Balık Kurumu, Denizcilik Müsteşarlığı, Ulaştırma Bakanlığı, TMO, TİGEM, DHMİ, TOKİ çalışanları, gençlik ve spor uzmanları, TUREM, usta öğreticiler, vekil öğretmen, ebe, hemşire, vekil imam hatipler, fahri kuran kursu öğreticileri ve 4/C'liler kapsam dışında kaldığını anımsatan Koncuk, konu hakkında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı bizzat bilgilendirdiklerini belirtti.

MAĞDURİYETLERE SON VERİLSİN

Hükümetin kadro bekleyen sözleşmelilerin mağduriyetlerine son vermek zorunda olduğunu savunan Koncuk,''Yanlışın düzeltilmesi yolunda bir beklenti yaratılmış, defalarca söz verilmiş, çalışmalar başlatılmıştır. Aynı problemleri yaşayan insanların bir kısmını memnun edip, diğerlerini hüsrana uğratmaya, çalışanlarımızın hayalleriyle oynamaya kimsenin hakkı yoktur'' ifadelerini kullandı.

Koncuk, sözleşmeli personelin istisnasız tamamının bir an önce kadroya geçirilmesi için başlatılan çalışmaların tamamlanmasını ve konunun TBMM'nin açılmasıyla öncelikle ele alınmasını istediklerini vurgulayarak, ''Verilen söz, kamuoyuna yapılan açıklamalar yerine getirilmelidir. Söz verip de tutmamak, siyasi ahlâkla bağdaşacak bir durum değildir. Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için yeni bir seçim süreci beklenmemeli, mağduriyetler üzerinden siyasi rant sağlanmaya çalışılmamalıdır'' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz