Görüş Bildir

Su Kaynaklarına Sazan Bırakıldı!

Diyarbakır'daki su kaynaklarına 129 bin yavru sazan bırakıldı

Su Kaynaklarına Sazan Bırakıldı!

Diyarbakır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, sazan balığı sayısındaki azalmayı önlemek için su kaynaklarına 129 bin yavru sazan balığı bıraktı.

Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2016 yılı yatırım programında yer alan "Balıklandırma Projesi" kapsamında, sazan sayısında azalma görülen göletlere sazan balığı takviyesi yaptı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü’nde üretilmiş olan yavru sazan balıklarını Kocaköy, Bağlar, Kayapınar, Ergani, Çınar, Sur ve Silvan ilçelerinde bulunan iç su kaynaklarına bıraktı.

SU KAYNAKLARINA SAZAN BIRAKILDI

Diyarbakır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, yaptığı açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının başlatmış olduğu projeyi Diyarbakır’da başarıyla uyguladıklarını belirtti.

Atalar, projenin amacının iç sularda azalan balık popülasyonunu arttırmak ve göl ekosisteminin canlı tutulmasını sağlamak olduğunu kaydetti.

Yapılan çalışmaların başarıya ulaşması için balıkçılara önemli görevler düştüğünü dile getiren Atalar, göletlere bırakılan balıkların korunmasını ve en az bir kez üremelerine imkan sağlanılmasını, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının belirlediği avlanma zamanı ve avlanabilecek balık boyu standartlarına uyulması konusunda hassasiyet gösterilmesini istedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi