Sulama kanalı bakıma alındı!

Büyükşehir Belediyesi, Çermik ilçesinde tarım ve hayvancılık alanında sulama amaçlı yapılan tesiste; mevsim normalleri üzerinde meydana gelen yağışlar ve buna bağlı toprak kaymaları sonucunda bazı kısımlarda oluşan tahribatların onarımına başlandığı açıkladı. Büyükşehir belediyesi bu süre içinde çiftçilerin hiçbir şekilde mağdur edilmeden belirlenen saatlerde gerektiği kadar kanaldan su çekebileceklerini dile getirdi.

Sulama kanalı bakıma alındı!

Büyükşehir Belediyesi, Çermik ilçesinde sağanak yağış ve toprak kaymaları sonucu zarar gören su kanalını onarıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı, Çermik ilçesinde Sinek Çayı üzerinde Hanika Boğazından başlayarak tarım ve hayvancılık alanında sulama amaçlı yapılan tesisin sağanak yağış ve toprak kaymaları sonucunda zarar gören bazı kısımlarında çalışma başlattı. Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Şube Müdürü Feyzi Fidan, aşırı yağışlar nedeniyle Hanika Boğazında suların aşırı yükselmesi sonucu su alma bendinin olduğu noktada su ile beraber taşınan mil ve kumun kanalın içini doldurduğunu belirterek, Petekkaya ile Kartaltaşı mahalleleri arasında yer alan kanal güzergahında meydana gelen toprak kaymaları sonucu zeminle beraber kanallarda tahribat meydana geldiğini söyledi.

KANALLAR TEMİZLENDİ

Fidan, heyelanın olduğu bölgelerde yağışlara bağlı olumsuz koşullardan dolayı iş makinaları ile müdahale imkanı bulunmadığını belirterek, şunları söyledi: “Bu noktalar sürekli kontrol altında tutulmuş olup, haziran ayı içinde kısa bir süre içinde tahrip olan kanallar onarılacaktır. Şu an için yüklenici firmanın makine parkı ve ekipmanı ile kanallardaki kum-mil temizletilmiş, şikayet konusu olan tarlalara sulama suyunun ulaştırılması sorunu giderilmiştir.”

‘ÇİFTÇİLERE SU VERİLMEYE BAŞLANDI’

Çiftçilere kanal boyunca su verilmeye başlandığını açıklayan Fidan, “Heyelandan zarar gören bölgelerde çiftçiler için geçici tedbirlerle su iletimi sağlanmıştır. Sabah 07.00 ile akşam 17.00 saatleri arasında kanalın onarımı yapılacak, akşam 17.00’den sonra da çiftçiler sulamalarını yapacaklardır. Çiftçilerimiz hiçbir şekilde mağdur edilmeyecektir. İşin bitirilmesinden sonra da bir yıl boyunca yüklenici firmanın yükümlülükleri devam edecektir. Sulama tesisinin çiftçilerimizin kuracakları bir kooperatife devri yapılacaktır. İyi bir koruma ve bakımla sulama tesisimiz uzun yıllar boyunca yurttaşlara hizmet verecektir” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz