Görüş Bildir

Sulama sistemine hibe desteklemesi

2017 Yılı Basınçlı Sulama Sistemleri Hibe desteklemesi başvuruları ile ilgili toplantı yapıldı.

Sulama sistemine hibe desteklemesi

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şubesi, Basınçlı Sulama Sistemleri hibe destekleme başvurulurı öncesi zirve yaptı. Toplantıda, tüm çiftçilerin faydalanmasını yönünde çaba sarf edilmesi istendi.

2017 yılı basınçlı sulama sistemleri hibe desteklemesi başvuruları ile ilgili olarak, Diyarbakır'daki sulama firmaları ile bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Kırsal Kalkınma Ve Örgütlenme Şube Müdürü Bayram Sevinçer,  Ziraat Mühendisleri Murat Türker ve Fırat Yaşar ile birlikte elektrik-elektronik mühendisi Aydın Karadağ ve faaliyette bulunan birçok firma katıldı.

ÇİFTÇİLERİN YARARLANMASI

Toplantıda, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şubesi personellerince, sulama firmalarına başvuru yapacak olan çiftçilerin müracaat dosyalarında olması gereken bilgi ve belgeler ile müracaat esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında, bilgiler verildi.

HİBE ORANINI ARTIRABİLMEK

Hibe desteği alacak proje sayısının ve basınçlı sulama sistemleriyle sulanan alanların artırılmasının hedeflendiği toplantıda,

2006 yılından buyana toplam 1284 proje 33.588.572 TL hibe desteği sağlandığı bildirildi. 169 bin 179 dekar alan basınçlı sulama sistemleriyle tesislendirildiği ifade edilirken,  başvuru dosyalarında görülen ve dosyaların elenmesine sebep olabilecek eksikliklerin giderilmesiyle, hibe desteği alacak proje sayısının ve basınçlı sulama sistemleriyle sulanan alanın artmasının bu yıl temel hedef olduğu vurgulandı.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi