Taşınık köyüne kanalizasyon!

DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün 12 çevre mahalleyi kapsayan kanalizasyon şebekesi çalışmaları devam ediyor.

Taşınık köyüne kanalizasyon!

Tanışık köyünde çalışmaları yerinde inceleyen DİSKİ Genel Müdürü Fahrettin Çağdaş, kanalizasyon alt yapı çalışmalarının çocuklar, kadınlar ve yaşlıların yaşam standardını önemli ölçüde artıracağını söyledi.

DİSKİ Genel Müdürlüğü çevre mahallelere dönüştürülen köylere kanalizasyon şebekesi döşemeye devam ederken, çalışmalar; Yenişehir, Sur, Bağlar ve Kayapınar ilçelerine bağlanan Bahçelievler, Basil, Çölgüzeli, Çiçekliyurt, Dönümlü, İlbaş, Kırkıncık, Sancar, Tanışık, Uyandık, Alpu ve Pınaroğlu gibi çevre mahalleleri kapsıyor. Bugüne dek 5 köyün kanalizasyon şebekesi döşenirken, çalışmalar halen Tanışık ve İlbaş köylerinde sürdürülüyor. Geriye kalan köylerde ise kanalizasyon şebekesi çalışmaları, kademeli olarak devam edecek.

TANIŞIK KÖYÜNE KANALİZASYON

Tanışık köyünde çalışmaları yerinde denetleyen DİSKİ Genel Müdürü Fahrettin Çağdaş, Kanalizasyon Dairesi Başkanı Harun Vural’dan bilgi aldı. Çağdaş, DİSKİ Genel Müdürlüğü olarak kırsal mahallelerde su ve kanalizasyon çalışmalarının büyük bir hızla sürdüğünü söyleyerek, "Biz DİSKİ Genel Müdürlüğü olarak çevre ve insan sağlığı odaklı bir çalışma sürdürüyoruz. Kent merkezindeki yaşam kalitesi ne ise kırsal mahallelerde de aynı standardı uygulamayı hedefliyoruz" dedi.

ALT YAPI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Tanışık köyündeki çalışmanın 1 milyon 500 TL’ye mal olduğunu belirterek, tüm çalışanlara teşekkür eden Çağdaş, "Bu çalışmayı çocuklar, kadınlar ve yaşlılara ithaf etmek istiyorum. Bu çalışma onların yaşamına çok olumlu bir şekilde yansıyacak, yaşam kalitelerini artıracaktır" şeklinde konuştu.

Çalışmanın devam ettiği Tanışık köyünde yaşayan Ramazan Ateş, "Bu yapılan işten bir köylü olarak çok memnunum. Kanalizasyon köyümüzün içinden geçiyordu. Pis sulardan dolayı sinek, sivrisinek ve böcekler oluşuyordu. Sıtma gibi hastalıklar yaşanıyordu" diye konuştu. Ateş, yapılan çalışmadan ötürü Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve DİSKİ Genel Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz