Görüş Bildir

Temiz su için!

Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından, kaynak ve sondaj kuyularından elde edilen suyun klorla dezenfekte edilmesi için 500 otomatik dozaj pompası satın alındı.

Temiz su için!

DİSKİ Genel Müdürlüğü, ilçe merkezlerine bağlı kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların sağlıklı suya erişimini sağlamak amacıyla kaynak suları ve sondaj kuyularından temin edilen suya dozaj pompaları yerleştiriyor. 500 adet dozaj pompası hedefiyle başlatılan ve 483 bin TL sözleşme bedeli olan projede şu ana dek 300 adet dozaj pompası yerleştirildi.

500 kırsal mahallede dezenfeksiyon yapılacak

DİSKİ Genel Müdürlüğü, “450 Adet Dozaj Pompası, 50 Adet Güneş Enerjisi İle Çalışan Dozaj Pompası Alımı Ve Montajı İşi” kapsamında, içme suyu şebekesinin bulunduğu tüm kırsal mahallelerde içme suyu dezenfeksiyonu sistemi kuruyor. Proje sözleşme bedeli 483 bin TL olan çalışma geçtiğimiz kasım ayında başlandı. Çalışmalarda bugüne dek 300 kırsal mahallenin içme suyu dezenfeksiyonu gerçekleştirildi. Proje tamamlandığında 500 kırsal mahallenin içme suyu dezenfeksiyonu yapılmış olacak. Projenin nisan ayında tamamlanması öngörülüyor.

Güneş enerjisi ile çalışacak

DİSKİ sondaj kuyularından temin edilen suya dozaj pompası yerleştirecek. Dozaj pompalarının 50 adedi ise güneş enerjisi ile çalışacak. Kaynak suları üzerine kurulan ve tam otomatik çalışan sistem kaynak suyundan gelen debiye göre klor miktarını ve dozajlama ayarını kendisi ayarlayabiliyor.

Bin 250 kırsal mahallede tamamlanmış olacak

DİSKİ Genel Müdürlüğü 2016 ve 2017’de toplamda 750 kırsal mahallede dozaj pompaları sistemi kurdu. “450 Adet Dozaj Pompası, 50 Adet Güneş Enerjisi İle Çalışan Dozaj Pompası Alımı Ve Montajı İşi” çalışmasının tamamlanması ile birlikte bin 250 kırsal mahallede su dezenfeksiyon çalışması yapılarak kırsal mahallelerdeki su dezenfeksiyon çalışmaları tamamlanacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi