Görüş Bildir

Teröre rağmen bitecek!

İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır'ın Silvan Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Adem Çelik, "Terör olayları olmasaydı, şimdiye kadar Silvan Barajı çoktan bitmişti.

Teröre rağmen bitecek!

İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır'ın Silvan Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Adem Çelik, "Terör olayları olmasaydı, şimdiye kadar Silvan Barajı çoktan bitmişti. Terör örgütü bu bölgenin gelişmesini, Kürt halkının okumasını, eğitim görmesini, iyi yerlere gelmesini istemiyor. En büyük düşman onlardır. Silvan Barajı Projesi teröre rağmen bitecek." dedi.

Çelik'in Silvan'daki vatandaşları belediye hizmetleri ile buluşturmak için başlattığı çalışmalar sürüyor.

Bu çalışmalar doğrultusunda Çelik, sosyal belediyecilik anlayışıyla sık sık vatandaşlarla da bir araya geliyor. Esnafı ziyaret ederek vatandaşlarla görüşen Çelik, yaptığı açıklamada, terör saldırılarının bölgeye verdiği zararı aktardı.

- "Silvan Barajı bölgenin kaderini değiştirebilecek bir proje"

Silvan Barajı'nın bölge için önemine değinen Çelik, "Terör olayları olmasaydı, şimdiye kadar Silvan Barajı çoktan bitmişti. Terör örgütü bu bölgelerin gelişmesini, Kürt halkının okumasını, eğitim görmesini, iyi yerlere gelmesini istemiyor. En büyük düşman onlardır. Silvan Barajı Projesi onlara rağmen Allah'ın izniyle bitecek. Bu bölgenin sulanabilir alanları artacak, bölgeye refah ve huzur gelecek, ekonomi düzelecek." diye konuştu.

Çelik, Silvan Barajı'nın tamamlanması halinde tarım sektörüne yönelik sanayinin gelişeceğini dile getirerek, "Silvan Barajı sadece ilçenin değil bölgenin kaderini değiştirebilecek bir proje." ifadesini kullandı.

Barajın 2 yıl içerisinde bitirilmesinin hedeflendiğini anlatan Çelik, güzelliklerin ortaya çıkacağına inandıklarını vurguladı.

Çelik, "Silvan'ı değiştireceğiz, dönüştüreceğiz. Belediyecilik hizmeti anlamında yıllardan kalan sorunlar var ve o sorunları bir an önce çözmeye çalışacağız." ifadesini kullandı.

İlçede hizmetleri sürdürdüklerini söyleyen Çelik, mezbahanenin elverişsiz olduğunu, etlerin sağlıklı bir ortamda hazırlanması için mezbahane binasını en kısa sürede yıkacaklarını bildirdi.

Çelik, imar planında belirlenen bir alanda yeni bir mezbahane yapacaklarını dile getirerek, böylece ilçenin 30 yıllık mezbahane sorununun çözülmüş olacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi