Görüş Bildir

TESK ve MEKSA, 15 bin hükümlüye mesleki eğitim verecek

TESK ve MEKSA, 15 bin hükümlüye mesleki eğitim verecek

TESK ve MEKSA, 15 bin hükümlüye mesleki eğitim verecek

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, koşullu salıverilmesine bir yıl ve daha az kalan hükümlülerin cezalarının bir kısmını, denetimli serbestlik kapsamında dışarıda geçirmesine olanak sağlayan kanunla denetimli serbest bırakılacak 15 bin mahkuma mesleki eğitim vermeye hazır olduklarını bildirdi.

Palandöken, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe giren ''Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun''u önemsediklerini belirtti.

MAHKUMLARA MESLEKİ EĞİTİM

Bu kanundan faydalanacak 15 bin hükümlüye TESK ile Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayii Destekleme Vakfı (MEKSA) aracılığı ile mesleki eğitim vermeye hazır olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Biz elimizi taşına altına koyuyoruz. Konuyla ilgili olarak Adalet Bakanlığı'ndan randevu talebinde bulunduk. Ankara Üniversitesi'nin tecrübelerinden de faydalanacağız. Daha önce Ankara Üniversitesi ile yaptığımız anlaşma kapsamında, ortak olarak 15 bin hükümlüye mesleki eğitim vermek istiyoruz. Bu konuda TESK olarak hazırlıklarımız tamam. Biz 15 bin kişinin topluma kazandırılması için bu eğitime bir sosyal sorumluluk projesi olarak bakıyoruz. Her kesimin de aynı şekilde, bu 15 bin vatandaşımıza kucak açarak yeniden topluma kazandırılmaları için gerekli özveride bulunmalarını bekliyoruz.''

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi