TEŞVİK YASASI ANLATILDI!

Yeni Teşvik Yasası Diyarbakır'da yatırımcılara anlatıldı, Bakanlar iş dünyasına yatırım çağrısı yaparken, şiddetin de son bulmasını istedi.

TEŞVİK YASASI ANLATILDI!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 2011 ve 2012 rakamlarına göre tarım sektöründe AB'den 3 kat daha fazla büyüdüklerini söyledi.

Diyarbakır Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in yanısıra Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ile diğer yetkililerin katıldığı toplantıda yeni Teşvik Yasası anlatıldı.

Eker, yeni teşvik sistemi ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) rakamlarının burada açıklanmasının Diyarbakır'a verilen önemin göstergesi olduğunu vurguladı.

Eker, GAP Bölgesinde tarıma dayalı 621 sanayi tesisine yüzde 50 hibe desteği vererek tamamladıklarını ve şu anda bölgede 100 bin tonun üzerinde ilave süt üretildiğini, son birkaç yıl içerisinde tamamladıkları projelerle ciddi şekilde bir süt üretimi yapılmaya başlandığı ve artık sanayicilerin arzu ettikleri atılımı burada gerçekleştirebileceklerini söyledi.

PKK’YA DUR DİYEBİLMELİYİZ!

Bakan Eker, hükümet olarak Kürt sorununu demokratikleşme ve sivilleşme yoluyla çözme konusunda hiçbir dönemde, hiçbir zaman cesaret edilmeyen adımları attıklarını vurguladı. Eker, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Sivil toplum kuruluşlarından meslek örgütlerinden ricam şu; korkunun ecele faydası yok, bunu bilin. Haksıza haksız diyeceğiz ve önünde duracağız. Önünde duramadığımız sürece, bunu diyemediğimiz sürece veya sessiz kaldığımız sürece bir yere varamayız. Çünkü haksızlık var, zulüm var. Neden herkes senin gibi düşünmek zorunda arkadaş? Herkes senin gibi düşünmek zorunda değil. Herkes senin istediğin yerlere oy vermek zorunda değil. Bunu baskıyla, hayata geçirmeye hakkın yok. Buna hayır diyebileceğiz.''

ÇAĞLAN’IN MESAJLARI

 

Öte yandan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Geçmişte Türkiye hasta diyenler, Allah şifa versin şimdi yoğun bakım çadırındalar, Allah onları kurtarsın" dedi. Bakan Çağlayan, Türkiye üzerinde hesap yapanların, "ekonomisi gelişmez, bundan etkilenir" diyenlerin Türkiye ekonomisinin ne kadar dinamik ne kadar canlı olduğunu gördüklerini söyledi.

ÇİN’DEN DAHA AVANTAJLI

İstanbul'dan ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinden bir çok yatırımcının da beraberinde Diyarbakır'a geldiğine işaret eden Çağlayan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu arkadaşlarımız Diyarbakır'daki yatırımcılarla biraraya gelerek neler yapabileceklerini konuşacaklar. Size yatırım yapmanız için bundan daha uygun fırsat dünyanın hiçbir yerinde yok. Bir asgari ücretlinin sadece işveren net aylık ücretini verecek, geri kalan bütün miktarlar devlet tarafından benim bakanlığım tarafından karşılanacak."

SSK İŞVEREN PAYI

Yatırımcıların kendisinden "madem cömertlik yaptınız işçi priminin yüzde 50'sini 10 yıl karşılıyorsunuz, diğer yüzde 50'sini de verin" şeklinde bir ricası olduğunu aktaran Bakan Çağlayan, "Biz de ilgili bakan arkadaşlarla konuştuk, kararnameyi imzalayıp başbakanımıza gönderdik. İnşallah bir iki gün içinde imzalanacak ve SSK işveren payı üzerindeki yüzde 50'lik bölümü de 10 yıl biz ödeyeceğiz. OSB'de yapılan yatırımda bu süre 12 yıla çıkıyor" dedi. Konuşmaların ardından bakanlar Çağlayan ve Eker ihracat sıralamasında ilk 10'a giren yatırımcılara plaket verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz