Görüş Bildir

TOKİ'den borç güncellemesi müjdesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Daha önce bizden konut almış vatandaşlarımızla alakalı Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız çalışıyor. Borçların güncellenmesi noktasında, enflasyonun daha altında güncellemeyi meydana getirecek bir düzenleme yapılıyor." dedi.

TOKİ'den borç güncellemesi müjdesi

HABER MERKEZİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut  İdaresi Başkanlığından (TOKİ) alınan konutlara yönelik borçlara ilişkin, "Daha  önce bizden konut almış vatandaşlarımızla alakalı Toplu Konut İdaresi  Başkanlığımız çalışıyor. Borçların güncellenmesi noktasında, enflasyonun daha  altında güncellemeyi meydana getirecek bir düzenleme yapılıyor." dedi.

Malatya Valisi Ali Kaban'ı makamında ziyaret eden Kurum, belediye  başkanlarıyla da toplantıda bir araya geldi.

Kurum, daha sonra Yeşilyurt Belediyesi tarafından yaptırılan Engelsiz  Park ve Kuba Camisi'nin açılış törenine katıldı.

Bakan Kurum, burada yaptığı konuşmada, Malatya'nın Türkiye  ekonomisinin Anadolu'daki can damarı olduğunu belirterek, kentin ihracatta da  bölgede gelişen ender yerlerden biri olduğunu söyledi.

Kurum, 15 dönüm alan üzerine kurulan park ve caminin çok güzel bir  proje olduğunu ifade ederek, yeryüzündeki en büyük engelin "gönül engeli"  olduğunu, vicdanların kaybedilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Türkiye'nin, dünyanın, milli gelire oranla en çok yardım eden devleti  olduğuna işaret eden Kurum, "Bunu hep birlikte yapıyoruz. Biz mazlum olan  Filistinliler'in, ihtiyacı olan Suriyeliler'in her zaman yanında olduk ve bundan  sonraki süreçte de inşallah devletimiz, milletimizle, hep birlikte mazlumların,  ihtiyacı olan herkesin yanında olmaya da devam edeceğiz." dedi.

Kurum, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçilmesinin ardından 100  Günlük Eylem Planı'nın açıklandığını anımsatarak, şöyle devam etti:

"Bu kapsamda çevre ve şehircilik alanında kentlere bizzat gittim ve  yerinde tespitlerde bulundum. Çözümleri de yerinde bularak yapmaya çalışıyoruz.  Bugün de bu vesileyle Malatya'mıza geldik. Şehrin ihtiyaçları noktasında  Beydağı'ndan, şehir merkezindeki meydan otoparkına, altyapıyla alakalı yapılması  gerekenlerin kararlarını alıp, sahada uygulamalarını yapıyor olacağız."

Vatandaşların TOKİ'ye olan borçları

Hükümet olarak 2005 yılında Engelliler Kanunu'nu çıkardıklarını ve  2010'daki anayasa değişikliğiyle engellilerle ilgili bir zihniyeti  değiştirdiklerini ifade eden Kurum, bu kapsamda şehirlerde parkların, sosyal  donatıların engellilerin kullanımına yönelik düzenlendiğini anlattı.

İller Bankasının Malatya'da 2003-2018 döneminde yatırım değeri 540  milyon lira olan 145 işi tamamlandığını belirten Kurum, şunları kaydetti:

"Devam eden 32 işimiz var ve bunların maliyeti de 140 milyon lira  tutarında. Şehrin alt ve üstyapısı, sosyal ihtiyaçları kapsamında da bakanlığımız  ve ilgili birimler çalışıyor. Bunun dışında Beydağı'nda kentsel dönüşüm alanında  Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız iki etabı tamamladı. İnşallah üçüncü etapla  ilgili kararları da bugün burada alacağız ve sahada hızlı bir şekilde inşasına  başlayacağız. Daha önce bizden konut almış vatandaşlarımızla alakalı da yine  Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız çalışıyor. Borçların güncellenmesi noktasında,  enflasyonun daha altında güncellemeyi meydana getirecek bir düzenleme yapılıyor.  İnşallah önümüzdeki süreçte vatandaşlarımıza bunları da duyuracağız. Şu an  enflasyon, TEFE, TÜFE ortalaması yüzde 18-20 bile olsa biz bunların daha da  altında bir düzenlemeyle inşallah vatandaşlarımıza o manada bir imkan sunuyor  olacağız."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi