Görüş Bildir

Toplu taşıma seferleri arttı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, daha rahat ve konforlu ulaşım için Çüngüş ve Eğil ilçelerinde toplu taşıma seferlerini artırdı.

Toplu taşıma seferleri arttı

Büyükşehir Belediyesi, daha rahat ve konforlu ulaşım için Çüngüş ve Eğil ilçelerine yapılan toplu taşıma seferlerinin sayısını artırdı. 10 Nisan'da başlayacak seferler ile Çüngüş ve Eğil ilçelerine gidip gelen vatandaşlar, daha rahat bir şekilde seyahat edecek.

Çüngüş ilçesine düzenlenen toplu taşıma seferlerinin mevcut kapasitesinin yetersiz olduğunu tespit eden Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yolcu taşıma kapasitesini sefer başına 60'tan 100 kişiye çıkardı. Büyükşehir Belediyesi, ayrıca yolculuk sırasında ayakta seyahat eden vatandaşların daha konforlu ve rahat seyahat edebilmeleri için araç koltuk kapasitesini 23'ten 50'ye yükseltti. Çüngüş ilçesinde bulunan memur, işçi, öğrenci ve vatandaşların toplu taşıma hizmetimizden maksimum düzeyde faydalanabilmesi için Çüngüş — Çermik — Ergani — Diyarbakır olmak üzere saat 16.30'da ek sefer konuldu. Uygulama 10 Nisan'da hizmete girecek.

Eğil’de araçlar saat 19’a kadar hizmet verecek

Eğil ilçesinde ise vatandaşlardan gelen talepleri değerlendiren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, mevcut hareket saatlerinin yetersiz olduğunu ve vatandaşların toplu taşıma araçlarını kullanırken sıkıntı yaşadıklarını tespit etti. Çalışmaların ardından Eğil ilçesine giden toplu taşıma seferleri artıran Büyükşehir Belediyesi, 10 Nisan'dan itibaren toplu taşıma araçları akşam saat 19.00'a kadar hizmet verecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi