Görüş Bildir

Toyota bin 500 işçi alacak

Toyota Türkiye'nin önümüzdeki yıl ihracat ve ürteimdeki arttırım planları dahilinde bin 500 ek işçi daha alınacağı duyuruldu.

Toyota bin 500 işçi alacak

Toyota Türkiye Sanayi A.Ş. Genel Müdürü ve CEO'su Orhan Özer, Toyota Sakarya Fabrikasında yerel medya mensuplarının katıldığı basın toplantısı düzenledi. Özer ve Toyota Türkiye A.Ş yönetimi,fabrika turu sonrasındaki basın toplantısında 2016 yılındaki kısa hedeflerinin üretim sayısını ve ihracat oranını ikiye katlamak olduğunu belirterek, "2016 yılındaki çok kısa hedefimiz üretim sayımızı ikiye katlamak. Tabi bu hemen yılbaşında olmayacak. Bunu da başaracağız. İhracatımızı da aynı şekilde ikiye katlamak" diye konuştu.


TÜRKİYE'DEN DÜNYAYA YENİ BİR MODEL


Genel Müdür Özer, yaptığı açıklamalarda 2016 yılında yeni bir model üretimine geçileceğini söyledi. Yeni modelin yalnızca Türkiye'de üretilerek dünya pazarına sunulacağını ve üretime 2016 yılı sonunda başlanacağını kaydeden Toyota CEO'su Özer sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yeni bir model olacak. Başka söylenebilecek çok şey var da. Kurumsal bir yapı içindeyiz. Kurumsal yapının iletişim politikaları da var. Bunlar içinde neleri söyleyeceğimiz konusunda yönlendiriliyoruz. Yeni bir model olacak. Bütün dünyaya buradan ihraç edilecek. Yalnızca Türkiye'de olacak. Üretim 2016 yılının sonuna doğru başlayacak."

Orhan Özer 2016 yılında üretimde artış olacağı için Toyota Sakarya Fabrikası'na bin 500 işçinin alınacağını açıkladı. Toyota fabrikasında yaklaşık 3 bin 600 işçi çalışıyor.

YERLİ OTOMOBİL ÜRETİMİNDE FİNANS VE PAZARLAMA SIKINTISI


Toyota Türkiye CEO'su ve Genel Müdürü Orhan Özer yerli otomobil üretimiyle ilgili de değerlendirmeler yaptı.Özer, Türkiye'de iş gücü ve yan sanayinin yerli otomobil üretmek için yeterli seviyede olduğunu fakat finans ve pazarlama konusunda sıkıntı yaşanabileceğini belirterek, şunları söyledi:

"Ben yerli üretim için her zaman her alanda olumlu konuşuyorum. Yerli otomobil yapılmalı diye düşünüyorum. Yapılabilirliği söz konusu değil, yani muhakkak yapılabilir. Bu tartışılacak bir şey değil. Ülkemizde bütün bu bilgi ve birikim var. En önemli şey finansmanı. Bu da sağlanabilir. Yeni fikirler oluştuğunu düşünürsek yapılabiliriz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi