TÜMSİAD, üyelerine güneş enerjisi uygulamaları konulu eğitim verdi

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Batman Şubesi, AB KOBİ Haftası etkinlikleri kapsamında üyelerine eğitim vermeye devam ediyor. Güneş enerjisi potansiyeli ve uygulamaları konulu eğitim, Batman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü'nden Öğretim Görevlisi Yard. Doç.Dr.Osman Pakma tarafından TÜMSİAD toplantı salonunda verildi.

TÜMSİAD, üyelerine güneş enerjisi uygulamaları konulu eğitim verdi

TÜMSİAD üyeleri tarafından ilgi gören eğitimde, dünyadaki güneş enerji kaynakları ve dağılımları hakkında dinleyiciler bilgilendirilirken, ülkemizin 2030 enerji projeksiyonu tartışıldı.

Batman İlinin ve çevresinin sahip olduğu güneş enerjisi potansiyeli masaya yatırılırken, Güneş Enerjisi Santralleri (GES) lisans yönetmeliği ve 500 kilowattın altındaki güçte güneş enerjisinden yararlanacak kullanıcılar için yasal yönetmelikler anlatıldı.

GÜNEŞ ENERJİSİ ANLATILDI

TÜMSİAD Eğitim Komisyonu Başkanı Yar. Doç. Dr. Hacı Âlim Baran yaptığı açıklamada üyelerin kurumsallaşması ve kendilerini daha da geliştirmeleri açısından eğitimlerin oldukça verimli geçtiğini, bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtti. Baran eğitimlere katkıda bulunan Yard. Doç. Dr. Osman Pakma’ya ayrıca teşekkür etti.

TÜMSİAD Başkanı Nezir Yeşilyurt ise üyelere yönelik eğitim ve bilgilendirme çalışmalarının devam ettiğini, eğitimlerin interaktiv bir ortamda geçtiğini ve oldukça verimli olduğunu kaydetti. Yeşilyurt, 2011 ve 2012 yıllarında TÜMSİAD’ın ülke genelinde yapmış olduğu AB KOBİ Haftası etkinliklerinde dünya birincisi seçildiğini, bununda özverili bir çalışmanın ürünü olduğunu ifade etti. Bu eğitimlerin devam edeceğini dile getiren Yeşilyurt, Batman'daki işletmelerin kurumlaşmasında eğitimlerin mutlak önem arz ettiğini belirterek, eğitime konuşmacı olarak katılan Lokman Eren’e teşekkür etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz