Görüş Bildir

Vakıfbank bölgeye 5.5 milyar destek!

İki gün süreyle "Anadolu Zirvesi'nin" ikincisini Diyarbakır'da gerçekleştiren VakıfBank, 9 aylık süre içerisinde Güneydoğu bölgesine 5.5 milyar liralık destek sağladığı bildirildi.

Vakıfbank bölgeye 5.5 milyar destek!

"Güçlü Türkiye'nin Lider Bankası" vizyonuyla, müşterilerinin hayatını kolaylaştıran çözümler sunan VakıfBank, ülke çapında düzenlediği "Anadolu Zirveleri"nin serisini Diyarbakır'da da sürdürdü. Bu kapsamda ikincisi Diyarbakır'da gerçekleştirilen, iki gün süren zirve için kente gelen VakıfBank Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Alptekin, Genel Müdür Mehmet Emin Özcan ile yönetim kurulu üyeleri ve genel müdür yardımcıları, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla'yı ziyaret etti, iş dünyasının temsilcileriyle temaslarda bulundu.

Bankanın bölge yönetimi, birim müdürleri ve şube müdürleriyle bir araya gelen VakıfBank heyeti, bölgede gerçekleştirdikleri çalışmaları detaylandıran ve yeni yatırımlarını planlayan toplantılar düzenledi. VakıfBank organizasyonunda, Diyarbakır başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin önde gelen iş adamları ve yerel yöneticileri, banka üst yönetimiyle bir araya geldi.

- "VakıfBank olarak biz sizin ayağınıza geleceğiz ve sizi dinleyeceğiz"

VakıfBank Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Alptekin, bölge ziyareti kapsamında bir otelde düzenlenen resepsiyonda, Diyarbakır'da bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

"İstanbul'da Ankara'da oturup hizmetlerimizi yürütmek, kararlarımızı vermek düşüncesinde değiliz. Devletimizin ve hükümetinizin genel politikasında olduğu gibi sizlerle yüz yüze görüşeceğiz, sizin fikir ve düşüncelerinizle kaynaşıp size hizmet vereceğiz." diyen Alptekin, bu amaç doğrultusunda Diyarbakır ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne bağlı illerin iş adamlarıyla görüştüklerini, gelecek aylarda aynı ziyaretlerin başka bölgelerde devam edeceğini aktardı.

- "VakıfBank'ın ekonomiye desteği 220 milyar liraya ulaştı"

VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan da Diyarbakır’da 10, Güneydoğu Anadolu Bölgesi genelinde ise 35 şube ve bölge müdürlüğü aracılığıyla bölgeye değer katacak yatırımları artırarak sürdüreceklerini belirtti.

Medeniyetler beşiği, peygamberler makamı, sahabeler yurdu Diyarbakır'ın VakıfBank ailesi için büyük önem taşıdığına işaret eden Özcan, "Güçlü Türkiye'nin Lider Bankası" olma vizyonuyla, ülkenin her bir köşesini ziyaret edip, kendilerinden ne beklendiğini yerinde dinlemek ve ihtiyaçları yerinde tespit etmek için yollara düştüklerini dile getirdi.

Diyarbakır’ın kendisi için ayrı bir önemi olduğuna dikkati çeken Özcan, bugünkü adı ile Diyarbakır Anadolu Lisesi olan Maarif Koleji’nde lise eğitimini tamamladığını anlattı.

Özcan, sözlerine şöyle devam etti:

"VakıfBank, yurt içi ve yurt dışında yaklaşık bin şubesi ve 20 bine yakın çalışanıyla hizmet vermektedir. Bir kaç gün önce 2017 yılı üçüncü çeyrek bilançomuzu açıkladık. Nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla ekonomiye sağladığımız destek 220 milyar liraya yaklaştı. Bununla  bankamızın aktif büyüklüğü, yıllık yüzde 25 artışla, 250 milyar liraya ulaştı. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne 9 ayda 5,5 milyar liralık katkı sağladık. Bölgemizde kullanılan toplam nakdi kredilerin yaklaşık yüzde 11'i bankamız kanalıyla gerçekleşmiştir. Ticari krediler yoluyla 2017 yılında, şu ana kadar Güneydoğu Anadolu Bölgemize sağladığımız nakdi ve gayri nakdi destek ise 3,5 milyar liraya ulaştı."

- Çiftçi, KOBİ ve turizmcilere tam destek

VakıfBank olarak ayrıca, tarımsal faaliyetlerin her alanında, tarım bankacılığına özel ürünlerle çiftçiye tüm güçleriyle destek olmak için çalıştıklarını aktaran Özcan, en önemli gelirini tarımdan elde eden Diyarbakır'ın bu yöndeki çalışmalarını daha da zenginleştirmek için kentte olduklarını belirtti.

Özcan, "Diyarbakır'ın ve bölgenin bereketine bereket katmak başlıca hedeflerimizden. Diyarbakır ve bölgeyi kalkındıracak yatırımlara desteğimizi sürdürüyoruz." dedi.

- "Diyarbakır ve bölgedeki tüm belediyelere önemli destekler sağlayacağız"

Gelişim açısından büyük fırsatlara sahip Diyarbakır'ın hak ettiği tüm zenginliklere kavuşabilmesi için dünyaya açılan bir Diyarbakır için, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da var güçleriyle çalışacaklarını dile getiren Özcan, şunları kaydetti:

"Yerel yönetimlere özel önem vermek gerekiyor. Sektörde bir ilki gerçekleştirerek yerel yönetimlerle ilgili bir birim oluşturduk. Büyükşehir belediyemiz başta olmak üzere Diyarbakır ve bölgedeki tüm belediyelere önemli destekler sağlayacağız. VakıfBank olarak Diyarbakır'ın ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin potansiyelini en verimli şekilde kullanmasına destek verecek, yapılan tüm çalışmaların, atılan tüm adımların yanında olacağız."

Vali Hasan Basri Güzeloğlu da VakıfBank'ın Diyarbakır'ın kalkınmasına yönelik hassasiyetle gerçekleştirdiği bu buluşmayı tebrik ve takdir ettiğini belirtti.

Güzeloğlu, "Bizi biz yapan değerler temelinde ve medeniyet geçmişimizin en önemli kurumsal kimliği olan, 'vakıf' anlayışı üzerinde gelişen VakıfBank'ın tam da buna yakışır şekilde Anadolu'nun ve ülkemizin en önemli ve en yoğun vakıf eserlerine sahip Diyarbakır'da böylesi bir buluşmayı gerçekleştirmesini de anlamlı buluyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi