Görüş Bildir

Van Alışveriş Festivali başlıyor

Van Ticaret ve Sanayi Odası, kentin sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginlikleri tanıtmak, Van ilinin marka değerine katkı sağlamak ve yerel piyasanın canlanması amacıyla 'Van Shoppıng Fest' adı altında 15 Mart - 05 Nisan 2015 tarihleri arasında alışveriş günlerini başlatıyor.

Van Alışveriş Festivali başlıyor
Yüzlerce üyenin destek verdiği, kurumsal olarak Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteklediği Van Shoppıng Fest (Alışveriş Festivali)ile perakende, turizm, yeme-içme, ulaşım, konaklama gibi birden çok sektörün harekete geçirilmesi amaçlanıyor. Firmaların Van Shopping Fest etkinliği ile bünyelerinde indirim günleri, hediye çeki, çekilişler yaparak, alışverişin 20 gün boyunca teşvik edilmesi sağlanacak. Van Alışveriş Günleri'nin özellikle 15 Mart-05 Nisan tarihleri arasında yapılmasının ana sebebi bu tarihlerde yoğun bir şekilde Van'ı ziyaret eden İranlı turistlerin kent ekonomisine sağladıkları katkının önemi ve gelen misafirlere iyi bir tatil geçirmeleri amaçlanıyor.
Özellikle tatil amaçlı gelen turistlere sadece alışveriş için değil, kentte bulundukları süre içinde güzel vakit geçirmeleri amacıyla da birçok sosyal ve kültürel etkinliklerde planlandı. Alışveriş günleri kapsamında ücretsiz halk konserleri, tiyatro gösterileri ve resim sergileri gibi etkinler planlanırken, Van'ın iki önemli caddesinin ışıklandırmalarına da başlandı. Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Türkiye'de İstanbul, Ankara dışında ilk olarak Van'da böyle bir festival düzenlediğini söyledi. Bu festivalin yerel ekonominin gelişmesine katkı sağlayacağını söyleyen Takva, şöyle konuştu:
"20 gün boyunca hem Vanlılar hemde ilimize dışardan gelen özellikle İran, Ermenistan ve Irak'tan gelecek konuklarımıza uygun alışveriş olanakı yaratmaya hem de alışverişlerini yaparken hoşça vakit geçirmelerini amaçlıyoruz. Özellikle İran'da nevruz tatilini ilimizde ekonomik katma değere dönüştürmek istiyoruz. Bu yıl ilkini düzenleyeceğimiz festival önümüzdeki yıllarda da gelişerek daha profesyonel bir çalışma ile devam edecek. Biz İran, Irak ve Ermenistan'da da bu alışveriş günlerinin reklamlarını yaptık. Umarız insanlar uygun koşullarda alışverişlerini yaparken güzel vakit geçirerek ülkemizden ayrılacaklar."
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi