Görüş Bildir

Vatandaşları uyardılar!

Bingöllü balcılar, TV programları aracılığıyla ‘organik bal’ ve ‘kara kovan balı’ gibi isimlerle yüksek fiyatlarla bal satışları yapan firmalara karşı vatandaşı uyararak, “Reklama aldanmayın, Bingöl esnafını ziyaret edip balı Bingöl’den alın” dediler.

Vatandaşları uyardılar!

Bingöl esnaflarından BİN-KAR Bal İşletme Sahibi Mehmet Çakabay, süzme balın Bingöl’de 15 liraya satıldığını, TV’lerde ise çok daha yüksek fiyatlarla satıldığına dikkat çekti. Bingöl esnafının 15 liraya sattığı süzme balın tam iki katına 4 kilosunun 100 liraya satıldığını belirten Çakabay, “Bingöl’de satılan balı halkımızın yerinde inceleme fırsatı varken, TV ve internet ortamında satılan balları inceleme şansları yok. Bingöl’de kilogram fiyatı 20 liradan başlayan petek balın fiyatı yine reklamlardan görüldüğü üzere 60 - 70 lira gibi fiyatlarla kara kovan adı altında satılıyor. Vatandaşlarımız bu tur reklamlara kanmasınlar. Bingöllü balcı esnafını ziyaret etsinler” dedi.

“BİNGÖL BALI HEM UCUZ HEM DAHA KALİTELİ”

Bingöllü arıcılardan Salih Çakabay ise, Bingöl’de toptancılar tarafından toplanan balın bu firmaya satıldığını ve bu firmalarında topladıkları tüm balları karıştırarak paketlediklerini ifade etti. Bingöl’de üretilen balın fabrikalarda birçok balla karıştırıldığına dikkat çeken Çakabay, “Mısır şurubuna, esans, enzim ve polen katılarak sahte bal üretiliyor. Sonrada bu ballar tüm Türkiye’ye olduğu gibi Bingöl’e de pazarlanıyor. Reklamların aksine Bingöl balı hem daha ucuz hem de daha kaliteli” diye konuştu.

“GEVEN BALI ANZER BALI KALİTESİNDE”

Bingöl’de daha çok geven balı olduğuna dikkat çeken Bingöllü balcılar, geven balının Anzer ile eş değer olduğuna dikkat çektiler. Anzer balının reklam nedeniyle tanındığına dikkat çeken balcılar, Bingöl balının yeterince tanıtılmadığını belirterek, tanıtım teşvikleri çıkarılmasını istediler.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi