Görüş Bildir

Ve Tarım Fuarı Açıldı

Diyarbakır'da, "9. Ortadoğu Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı" bugün açılacak.

Ve Tarım Fuarı Açıldı

TÜYAP Diyarbakır Fuar Merkezi'nde, TÜYAP ve Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Birliği işbirliğiyle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Ticaret Borsası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve KOSGEB'in desteğiyle düzenlenecek "Ortadoğu Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı" bugün törenle başlayacak ve 8 Nisan'a kadar sürecek.

122 FİRMA STANT AÇIYOR

TÜYAP Diyarbakır Bölge Müdürü Mehmet Velat Ektirici, fuara destek veren kurum temsilcilerin katılımıyla bir otelde düzenlenen basın toplantısında, fuarda geçen yıla göre katılımcı firma sayısında artış yaşandığını, 122 firmanın stant açacağını söyledi.

Tarım sektöründe faaliyet gösteren yurt dışı firmalarının Türkiye temsilcilerinin de fuarda yer alacağını belirten Ektirici, ziyaretçi sayısında da ciddi bir artış olacağını tahmin ettiklerini, yurt dışından İran ve Irak'tan hatırı sayılır sayıda ziyaretçi beklediklerini sözlerine ekledi.

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı  Engin Yesil Tarım ve Hayvancılık konusunda Türkiyenin önde gelen illeri arasında bulunan İlimiz Diyarbakır’da düzenlenecek olan 9. Tarım Hayvancılık Fuarı Tarımın gelişmesi ve aynı  zaman da tarıma dayalı sanayinin gelişmesine katkı sağladığını söyledi.

DİYARBAKIR'A BÜYÜK KAZANIM

DTB Başkanı Engin Yeşil, Üreticilerimiz ve çiftçilerimiz ile  Tarım ve hayvancılık alanında üretim için gerekli olan bütün teknolojileri, bilgileri ve alt yapıyı buluşturan bu fuar üretici ve çiftçilerimiz için  büyük önem arz etmektedir.

Sektöre gelen yenilikler üretici ve çiftçilerimizin teknolojiyi yakından izlemesi, takip etmesi,  bu teknolojiyi satın alarak, toprağı verimli tekniklerle işlemesi, bu bölgenin bereketli topraklarından, ülkemiz tarım sektörüne katma değer yaratacaktır.

Bu vesile ile bu yıl 9. Düzenlenen,Tarım ve Hayvancılık Fuarının ilimiz ve bölgemiz için hayırlara vesile olmasını diler,Fuarın ilimizde düzenlenmesinde emeği geçen başta TÜYAP Olmak üzere tüm  kamu kurum ve kuruluşlarımıza da  teşekkür ederim”şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi