Görüş Bildir

WhatsApp’tan kurbanlık, WhatsApp’tan kurban vekaleti ve…

Kurban bayramı yaklaşırken, bir yandan da kurban kesebilecek durumda olanları kurban seçme telaşı sardı. Edirne’de bir besici ise kurbanlık seçmeye zaman bulamayanlar için teknolojinin imkanlarını kullanıyor. Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ı kullanarak kurbanlıkların fotoğraflarını yollayıp kurbanlık seçiminde kolaylık sağlıyor.

WhatsApp’tan kurbanlık, WhatsApp’tan kurban vekaleti ve…

Karaağaç Mahallesi'nde besi çiftliği bulunan Cesur Pakarda, kurban seçmeye vakti olmayan, özellikle eski müşterilerine satışa çıkan kurbanlıkların WhatsApp uygulaması üzerinden fotoğrafları, kilogramları ve fiyatlarını iletiyor.

Kurbanlığını seçen kişinin, bayramda kesilmek üzere kurbanlığını ayırttığını belirten Pakarda, "mobil satışlara" şehir dışından da ilçeden de talep geldiğini anlattı.

Bu tür bir iletişim temelinde güvenin yattığını ifade eden Cesur Pakarda, şunları kaydetti:

"İlk yıl kurbanını bize kestirenler ikinci yıl buraya gelmeden WhatsApp üzerinden fiyatını ve kilosunu söyleyerek kendilerine kurban ayırmamı istiyor. İstediği kurbanın fotoğrafını çekerek müşterimize yolluyorum. Müşterimizi hoşuna giderse küpe ve çiftlik numarasını işaretleyip satışını gerçekleştiriyoruz. Şehir dışında olan müşterilerimize de kurbanlık bedelini yatırmaları için hesap numarası gönderiyoruz. Onlar da hesabımıza parayı yatırıyorlar. Bunun yanında yerinde satışlarımız da devam ediyor. Vatandaşlarımız gelip istedikleri hayvanı seçebiliyor."

VEKALET DE MOBİL

Kesim işlemini de gerçekleştirdiklerini ifade eden Pakarda, "Burası ruhsatlı kesimhane. Müftülükten görevlendirilmiş bir kişi burada oluyor. O da burada kesim öncesinde kurbanlığın duasını yapıyor. Vekalet olayını da WhatsApp üzerinden yaparak burada müftülükten görevli olan kişiyle görüştürerek vekaletini alıyoruz.” diye konuştu.

Pakarda, küçükbaş kurbanlık fiyatlarının kilosuna göre 500 ile 900 lira arasında değiştiğini kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi