Yakıta zam!

Akaryakıt ürünleri benzin ve motorinin litresine dün gece yarısından itibaren, sırasıyla 12 ve 17 kuruş zam geldi.

Yakıta zam!

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası'nın (PÜİS) açıklamasında, "31 Ekim 2017 tarihinden geçerli olmak üzere Rafineri çıkış fiyatlarındaki değişiklik den dolayı benzin grubunda 12 kuruş motorinde ise 17 kuruş fiyat artışı beklenmektedir" denildi.

Benzin ve motorine yapılan zam oranı, dün gece yarısından itibaren uygulamaya sokuldu.

TSK'DEN ZAMA TEPKİ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, benzin ve motorine yapılan son zammı eleştirerek, "Biz zam yapmayın demekten usandık, özellikle motorine yapılan 18 kuruşluk zam, esnaf ve çiftçiye büyük bir darbe olur.” ifadelerini kullandı.

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, esnaf ve çiftçinin yapılan son zammı kaldıramayacağını belirterek, "Benzinin litre fiyatı 5,50, motorinin ise 4,97 lirayı aştı. Esnafın ve çiftçinin en büyük maliyet kalemi motorin. Esnaf da çiftçi de 5 liralık motorin fiyatının altından kalkamaz." değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken ayrıca, söz konusu zamların ekonomik büyümeye sekte vurabileceğini ve enflasyonda büyük artışa neden olabileceğini de vurguladı.

Benzinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 12 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 18 kuruş zam yapıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz