Görüş Bildir

Yapılandırmada son gün bugün

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Reşat Merttir, SGK prim borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin, "Vatandaş özellikle peşin ödeme avantajını çok iyi değerlendirmelidir." dedi.

Yapılandırmada son gün bugün

Merttir, vatandaşın yapılandırmadan faydalanması için il müdürlüklerinin ve ilçelerdeki sosyal güvenlik merkezlerinin bu hafta sonu da hizmet verdiğini anımsattı.

- "Borcunu yapılandıran istihdam teşviklerinden yararlanabilecek"

Yapılandırmadan yararlananlara, borçlarından dolayı icra takibi ve haciz işlemleri yapılmayacağını belirten Merttir, şöyle konuştu:

"Yapılandırmaya başvurup ilk taksiti ödeyen işverenlerimiz, 'Borcu yoktur' yazısı alabilecek, bu sayede kamu ihalelerine girebilecek, nefes kredisi başvurusunda bulunabilecek. En önemlisi de istihdam teşviklerinden yararlanmaya başlayacak. BAĞKUR sigortalılarımız da Ziraat Bankası ile yaptığımız kredi anlaşmasıyla yapılandırma kapsamında, borcunu peşin ödeyerek veya dondurulan hizmet sürelerini ihya ederek emekli olabilecek."

Merttir, BAĞKUR'lu sigortalıların hizmet sürelerini dondurarak veya yapılandırmanın ilk taksidini ödeyerek sağlık hizmetlerinden yararlanmaya başlayabileceklerini aktardı.

Genel sağlık sigortalılarına da yapılandırma kapsamında borçlarını faizsiz olarak 31 Aralık tarihine kadar ödeme imkanı verildiğini, genel sağlık sigortalılarının bu tarihe kadar da borcuna bakılmadan tüm sağlık hizmetlerinden yararlanabileceğini ifade eden Merttir,  "Yapılandırmada son müracaat tarihi 31 Temmuz günüdür. İlk taksit ve peşin ödeme süresi 31 Ağustos, ödemeler 2 ayda bir taksitler halinde 6-9-12 veya 18 taksit tercihiyle yapılabilecek. Vatandaşlar başvuruyu ihmal etmemeli, özellikle peşin ödeme avantajını çok iyi değerlendirmelidir." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi