Yaş çay üreticisine Müjde! Destek alacaklar

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tebliğine göre; destekleme ödemesi, kamu veya özel sektör işletmelerine başvuruda bulunan ve 2015 yılı üretim sezonunda da üreticiliği devam eden ruhsatlı üreticiler ile ilk defa 2015 yılı üretim sezonunda yaş çay yaprağı üreterek satışını yapan ruhsatlı üreticilere yapılacak.

Yaş çay üreticisine Müjde! Destek alacaklar

Ruhsatlı üreticilere 2015 yılı yaş çay ürünü için fark ödemesi desteği, kilogram başına 12 kuruş olarak ödenecek.

FARK ÖDEMESİ DESTEĞİ!

Yaş çay ürünü destekleme ödemelerinden faydalanmak için kamu veya özel sektör işletmelerine başvuruda bulunan ve 2015 üretim sezonunda da üreticiliği devam eden ruhsatlı üreticiler ile ilk defa 2015 üretim sezonunda yaş çay yaprağı üreterek satışını yapan, ruhsatlı üreticilere ödeme yapılacak. Söz konusu ruhsatlı üreticilere 2015 yaş çay ürünü için fark ödemesi desteği kilogram başına 12 kuruş olarak belirlendi. Fark ödemesi desteği, Ziraat Bankası tarafından, ÇAY-KUR aracılığı ile üreticilere ödenecek.

YÜRÜRLÜĞE GİRDİ!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeline Göre Yaş Çay Üreticilerine 2015 Yılı Yaş Çay Ürünü İçin Fark Ödemesi Desteği Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Anadolu Ajansı

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler