Yatırım İçin Barış Şart

DTB Başkanı Engin Yeşil ise Barış, huzur ve güven ortamının bölgeye yatırımı getireceğini belirterek, Çözüm sürecinde yakaladığımız olumlu havayı yeniden yakalamamız için tekrardan sürece ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Yatırım İçin Barış Şart

Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurasına katılan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Meclis Başkanı Ahmet Ay, Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yrd. Kamuran Toktanış ile 81 ilden 365 oda/borsa başkanı katılarak özel sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini, Başbakan Yıldırım ve Bakanlara iletti.

Şura toplantısı sonrası Başbakan Binali Yıldırım ve ilgili Bakanlar ile Cazibe Merkezi Kapsamında bulunan 23 ilin Oda ve Borsa Başkanları ile yapılan toplantıda Diyarbakır Oda ve Borsa Başkanı Bölge için en önemli taleplerinin huzur, güven ve barış olduğunu dile getirdiler.

-SUR ESNAFINDAN İSTENEN EVRAKLAR, ARANAN KRITERLER ILE %80’I KREDIYE ULAŞAMAZ-

DTSO Başkanı Ahmet Sayar, Sur ilçemizde esnaf ve tüccara verileceği açıklanan 50.000 TL krediye erişimde, bozulan ticari sicil ciddi bir engel olduğunu belirterek ‘’Yapmış olduğumuz saha araştırmasında SUR esnaf ve tüccarının %80’lere varan kısmı, bu nedenle krediye ulaşamayacaktır. Bunun için de son bir buçuk yıldaki sıkıntılar nedeniyle sicili bozulan esnafa, krediyi veren kamu bankası Halk bankasının sicil engeli konusunda kolaylaştırıcı yaklaşım içerisinde olması gerekmektedir. Ayrıca, gerçek ve tüzel kişilikli tacirlerin krediden faydalanma yönteminin de biran önce netleştirilmesi gerekiyor.

-CAZİBE MERKEZLERİNDEKİ 23 ŞEHRIN YATIRIM ORTAMI EŞİT DEĞİL; BU DESTEKLENECEK SEKTÖRLERDE DİKKATE ALINMALIDIR.-

Diyarbakır’da açıklamış olduğunuz cazibe merkezi programını çok önemli ve değerli buluyoruz. Kamu alım garantisi, üst yapının yapılacak olması, işletme kredisi faiz desteği gibi destekler yatırımlara katkı sağlayacağına inanıyoruz. Çalışması devam eden ve 23 İli kapsayan bu programda yatırım ortamı eşit olmayan şehirlerin aynı sektörlerde desteklenmesinden kaçınılmalıdır.

‘CAZİBE MERKEZLERİNİN ASIL AMACINA ULAŞMASI İÇİN BARIŞ ŞART’

Cazibe merkezlerinin asıl amacına ulaşması için huzur, güven, Barış ortamının sağlanması gerekmektedir. Çözüm sürecinde yaşanan normalleşmenin sosyal ve ekonomik yaşama etkisini net bir şekilde gördük. Barış ortamının olması durumunda cazibe merkezleri programının hem bölge hem de Ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz.

-BARIŞ VE HUZUR YATIRIM GETİRİR-

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil ise Barış, huzur ve güven ortamının bölgeye yatırımı getireceğini belirterek, Çözüm sürecinde yakaladığımız olumlu havayı yeniden yakalamamız için tekrardan sürece ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz