Görüş Bildir

Yavuz Sultan Selim Köprüsü geçiş ücretleri Şubat 2017

Yavuz Sultan Selim köprüsü geçiş fiyatlarına bakılacak olunursa Şubat ayı içerisinde yüzde 23 mevcut zam yapıldığı öğrenildi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü geçiş ücretleri Şubat 2017

Yavuz Sultan Selim Köprüsü son dakika zamlı fiyatları açıklandı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve ona bağlantılı olan yllarda Şubat ay içerisinde dolar bazlı olarak yüzde 23 zam yapıldığı öğrenildi. Köprüdeki mevcut zam, İBB'nin Karayolları'na yazdığı yazı ile öğrenildi.

ARTIŞ YÜZDE 23 OLDU

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve bağlantı yollarına zam geldi. Zammın nedeni dolar fiyatındaki artış. 3. Köprü ve bağlantı yollarındaki artış yüzde 23'ü buldu. En kısa mesafede olan 600 metrelik yol için alınan ücret 65 kuruştan 80 kuruşa çıktı. Zammın gerekçesinin dolardaki artış olduğu belirtildi.

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin karayllarına yazdığı yazı sonrasında ortaya çıkan zam haberinde, Karayolları'na bir yazı yazarak 600 metrelik İSTOÇ bağlantı yollarına yerleştirilen gişelerin kaldırılması istendi. Yazıya yanıt beklenirken, ücret artışı haberi geldi.

YOLLAR DOLARA ENDEKSLİ

3. Köprü ve yol ücretleri dolara endeksli. Önceden İSTOÇ-TEM sapağından giren, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü geçerek Çamlık Gişeleri'nden çıkan otomobil 37 lira ödüyordu. Şimdi ise 45 liraya çıktı. Yetkililer ise bu artışın şubat ayından bu yana geçerli olduğunu söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir