Görüş Bildir

Yeniden yapılandırmada 31 Temmuz son gün!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Reşat Merttir, Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu'na ilişkin, "Vatandaşlarımız tarihi fırsatı değerlendirmeli." dedi.

Yeniden yapılandırmada  31 Temmuz son gün!

Müdür Merttir, yaptığı açıklamada, 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu'ndan faydalanmak için başvuruların 31 Temmuz da sona ereceğini vurgulayarak, kanunun devlete borcu olan vatandaş için önemli fırsatlar sunduğunu belirtti.

Bu ay sonu son

Kanun kapsamında vatandaşın SGK, vergi ve trafik cezaları borçlarını 6, 9, 12 ve 18 taksit şeklinde yapılandırılabildiğini aktaran Merttir, "Peşin ödemek isteyen vatandaşlara da çok cazip imkanlar sunuluyor. Vergi cezaları ve gecikme zamlarının tamamı siliniyor. Vatandaşlarımız tarihi fırsatı değerlendirmeli." diye konuştu.

"Uygulamayla idari para cezası asıllarının yüzde 50'si silinecek, kalan yüzde 50 üzerinden Yİ-ÜFE hesaplanacak." diyen Merttir, şunları aktardı:

Hesaplanacak prim borçlarının ana parası ile Yİ-ÜFE'nin yüzde 90'ının tahsilinden vazgeçiliyor. 2 taksitte ödenmesi halinde ise Yİ-ÜFE'nin yüzde 50'sinin tahsilinden vazgeçiliyor. İlk taksit veya peşin ödeme Ağustos ayı sonuna kadar ödenmesi gerekiyor."

- Faydaları nelerdir?

  Müdür Merttir, yapılandırmadan faydalanmanın önemine değinerek, şöyle konuştu:

"Yapılandırma yapıldıktan sonra 'borcu yazısı yoktur' alınarak ihalelere girilebilir. Teşvik kanunlarından yararlanılarak indirimli prim ödeme imkanı doğacaktır. İcra, haciz ve ödeme emri gibi cebri tahsil yollarından kurtulma imkanı olacaktır. Yapılan ödemeler nispetinde daha önceki hacizlerin kaldırılması imkanı olacaktır. Desteklerden yararlanma imkanı olacaktır."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi