Yollarda bakım ve onarım devam ediyor

Belediye Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, merkez ve kırsalda altyapı çalışmaları nedeniyle tahrip olan ve mevsim şartlarından dolayı bozulan yollarda, asfalt sezonu öncesinde geçici önlem olarak, yama, bakım ve onarım çalışmasını sürdürüyor.

Yollarda bakım ve onarım devam ediyor

>Nisan ayında hava koşullarının uygun olmasıyla birlikte açılacak olan asfaltlama sezonu öncesinde Belediyemiz, yurttaşların mağduriyetini önleme ve araçların yollarda güvenli seyir izlemesi için yol onarım ve bakım çalışmalarını sürdürüyor.

>Diyarbakır-Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, merkez ve kırsalda altyapı çalışmaları nedeniyle tahrip olan ve mevsim şartlarından dolayı bozulan yollarda, asfalt sezonu öncesinde geçici önlem olarak, yama, bakım ve onarım çalışmasını sürdürüyor.

>Yağışlar ve soğuk hava nedeniyle asfalt sezonunu açamayan, yolların olumsuz durumunu gözönüne alan Belediye, trafiğin güvenli bir seyir halinde ilerlemesi ve vatandaşın mağduriyetinin en aza indirilmesi amacıyla kentin birçok noktasında yama, bakım ve onarım çalışmalarına devam ediyor.

>Silvan, Dicle, Kulp, Eğil, Bismil, Lice, Çınar, Kocaköy, Çüngüş, Hazro, Ergani, Çermik, Hani’de yol bakım ve düzeltme çalışmalarını dün de sürdüren Belediye ekipleri, kent içinde ise Sur, Bağlar ve Kayapınar ‘ın değişik noktalarında çalışmalarına devam etti. Belediye ekipleri, yama, bakım ve onarım çalışmaları kapsamında kent merkezinde Diclekent Mahabad Bulvarı, Bağlar Emek Caddesi, Bağcılar bağlantı yollarında, Kayapınar Caddesi’nde bozulan yolları onardı.

>Yağışların kesilmesinin ardından başlayacak

>2015 yılı asfalt programını belirleyen, bu doğrultuda ekiplerini organize eden, ihalelerini gerçekleştiren Belediye, hava şartlarının asfaltlama için uygun hale gelmesini bekliyor.

>Yollardaki olumsuz durumu bilen Belediye, sezon öncesi oluşabilecek mağduriyetleri önlemek için kent içinde ve ilçe yollarında çalışmalarını sürdürüyor.

>Öte yandan Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyonu Daire Başkanlığı altyapı ve yeni yapılacak yol çalışmalarında, kent merkezi ve ilçelerde bu yıl toplam 260 bin ton asfalt dökecek. 30 bin ton asfaltta kent merkezi ve köy grup yollarında yama, bakım ve onarım çalışmalarında kullanılacak. 25 metre ve üzerindeki yol genişliklerindeki asfaltlama çalışmaları Büyükşehir Belediyesi, 25 metre genişliğinin altındaki yollarda ise ilçe belediyelerimiz tarafından asfaltlama çalışmaları yürütülecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz