Görüş Bildir

Zeytin hasadı başladı, Bu seneki zeytinyağı çok kaliteli!

Türkiye’nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir’in körfez bölgesinde zeytin hasadına başlanırken, ilk sıkılan zeytinyağlarındaki kalite yüksekliği de üreticileri sevindirdi.

Zeytin hasadı başladı, Bu seneki zeytinyağı çok kaliteli!

Burhaniye, Edremit, Havran, Gömeç ile Ayvalık ilçelerini içine alan ve 12 milyon zeytin ağacının bulunduğu körfez yöresinde zeytin hasadı başlarken, düşük yıllık ürün üreticiyi üzerken, zeytinyağındaki yüksek kalite de sevindirdi.

ÜRETİCİLER SEVİNDİ

Gömeç’in Karaağaç Mahallesi’ndeki bir fabrikada sıkılan zeytinlerden 0.1 asit zeytinyağlarının çıkması üreticileri sevindirdi. Bir haftadan beri zeytin sıkımına başladıklarını anlatan Öz-Em zeytinyağlı Fabrikası sahibi Mahir Manisalı, "Karaağaç Gömeç’te yapmakta olduğumuz 2015 yılı hasatları bir haftadır başladı.

TONAJ KAYIPLARI ÇOK FAZLA

Bu sene tonaj olarak kayıplarımız çok fazla ama kalite olarak çok yüksek olduğunu söylemek isterim. Kalite, geçtiğimiz yıllara göre çok yüksek. İnşallah, tonaj kaybını kalitede yakalayıp bundan sonraki sıkımlarımıza devam edeceğiz, Bizim ürettiğimiz yağlar içerisinde şu anda 0.1 asit dediğimiz çok iyi kaliteyi yakalamış durumdayız. Bunun da, yazın sıcak geçmesinden dolayı olduğunu düşünüyorum. zeytinde kurt, herhangi bir yabancı sinek yoktur. Bunun da, kaliteyi de bu sene çok fazla artıracağını düşünüyoruz” dedi.

Körfez yöresinde yaklaşık 60 bin ton zeytin üretimi beklenirken, 9 bin ton yağ üretimi hedeflendiği kaydedildi.

zeytin HASADINA BAŞLANDI

Gıda Mühendisi Kazım Karabıyık da, "2015-2016 yılı zeytin hasadına başladık. Yeni yağlarımız çıkmaya başladı. Bu sene yazın sıcak geçmesinden dolayı zeytinlerimizde sinek vuruğu yok. Bu yüzden kaliteli yağlar üretmeye başladık. Birçok seneden daha kaliteli üst düzey zeytinyağları üretimine başladık. Asitlerimiz de çok düşük. Tatları da çok güzel bir zeytinyağı sezonu bekliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi