Görüş Bildir

Facebook'un hisse fiyatları açıklandı

İnternetin en popüler web sitelerinden sosyal ağ Facebook'un merakla beklenen, halka arzda hisse fiyatları sonunda belli oldu.

Facebook'un hisse fiyatları açıklandı

Sosyal ağ kavramını hayatımıza sokan ve uzun bir süredir sanal dünyadaki iletişim ağını elinde bulunduran Facebook farklı arayışlar içerisine girdi. Bir süre önce halka arzı gündeme gelen şirket, yelpazesini büyüterek daha fazla kişiye ulaşmak amacıyla hisse satmaya karar verdi.

Yahoo ile olan davasından ötürü bahsi geçen etkinliğin ertenebileceği konuşulurken Mark Zuckerberg'ün ekibinden gelen haberle net tarih olarak 18 Mayıs belirlendi. Konu hakkında çok fazla bilgi paylaşımında bulunmayan yetkililer ilk açıklamayı Wall Street Journal'a yaptı.

Bilgilendirmeye göre sitenin hisseleri yaklaşık 20-30 dolar arasında bir değer ile borsaya sunulacak. Bu demek oluyor ki, Facebook toplamda 85-95 milyar dolar arası bir değerlenme alacak. Sosyal ağın ise bu paylaşımdan ortalama 5 milyon dolar gibi bir gelir elde etmesi düşünülüyor.

 

Oranlar Beklentilerin Altında

WSJ'nin haberinde geçen hisse fiyatları aslında tahminlerin altında. Zira Facebook'un 901 milyon üyesi, internet dünyasındaki konumu ve kullanım sıklığı düşünüldüğünde değerlenmenin minimum 100 milyar dolar olması bekleniyordu. Zaten daha önceki hisse satışları da yine bu miktarı işaret ediyordu.

Halka arz ile dikkatleri üzerine çeken Facebook her ne kadar 20-30 dolar aralık belirlese de net bir açıklama gelmeden durumun ne olacağını kestirmek güç. Bakalım genç CEO Zuckerberg'ün sitenin geleceği hakkındaki kritik kararı ne olacak.

Shiftdelete.net

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi