Görüş Bildir

15 Temmuz Şehitleri Köprüsü'nde geçişler serbest olarak başladı

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde geçişler bu gece itibari ile başladı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde geçişlerin başlayacağını Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, duyurmuştu.

 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü'nde geçişler serbest olarak başladı

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde geçişler bu gece itibari ile başladı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde geçişlerin başlayacağını Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, duyurmuştu.

DETAYLAR GELECEK...

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde gişelerin kaldırılmasına yönelik çalışmalar başlatıldı. Yaklaşık 3 ay sürecek çalışmaların 15 Temmuz'da tamamlanması bekleniyor. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün ücret toplama istasyonlarına kurulacak Serbest Geçiş Sistemi için çalışmalar bugün itibarıyla başlatıldı.

Karayolları Genel Müdürlüğünün yol durumu bültenine göre, otoyol ve Boğaz köprülerinde serbest geçiş ücret toplama sistemleri yapım işi kapsamında, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde de otoyol ve köprü geçişlerinde kolaylık sağlayacak Serbest Geçiş Sistemi'nin kurulması için çalışmalara başlandı.

Bu kapsamda, araçların gişe alanında şerit seçimine gerek kalmaksızın ortak geçiş yapabileceği konstrüksiyonlar (TAK'lar) tesis edilerek, OGS ve HGS algılayıcılar bu konstrüksiyonlara yerleştirilecek.

HGS-OGS AYNI ANDA OKUYABİLECEK

HGS etiketi ile OGS cihazını aynı anda okuyabilecek sistemde, geçiş ücreti sürücünün hesabından otomatik düşecek.

15 TEMMUZ'DA TAMAMLANACAK

Tesis edilen konstrüksiyonların altında 4 şeritli araç geçişi sağlanacak şekilde çalışmalar tamamlandıktan sonra yol trafiğe açılacak.

Trafik akışında herhangi bir sorun yaşanmaması için tadilat yapılırken, dört gişeden hizmet verilecek. Söz konusu çalışmaların, 15 Temmuz'da tamamlanması planlanıyor. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde Serbest Geçiş Sistemi kurulumu sonrasında geçişler Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde olduğu gibi şerit farkı olmadan sağlanacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir