Bakan Yıldırım: 3-5 bölücünün Anadolu topraklarını bölmeye gücü yetmez

Amasya’da düzenlenen temel atma töreninde konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Aklı sıra bu ülkeyi bölmeye parçalamaya çalışan ahmaklar bunu başarabileceklerini zannediyor.

Bakan Yıldırım: 3-5 bölücünün Anadolu topraklarını bölmeye gücü yetmez
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldım, çeşitli ziyaretler ve temel atma törenine katılmak üzere Amasya’ya geldi. Bakan Yıldırım ilk olarak Ak Parti İl Başkanlığı'na giderek partililerle biraya geldi. Bakan Yıldırım, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ünek’le makamında görüşerek şeref defterini imzaladı. Daha sonra Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin’i makamında ziyaret etti. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ziyaretin ardından Şeyhçui Mahallesi’nde düzenlenen Herşena Dağı’nın içinden geçecek Ferhat Tüneli Temel Atma Töreni’ne katıldı. 1 kilometrelik çift şeritli tek tünelin temel atma törenine katılan Bakan Yıldırım, tören alanında işçilerle ve çevredekilerle tek tek selamlaştı.
Törende konuşma yapan Bakan Yıldırım, Amasya’da çevre yolu yaptıklarını belirterek şöyle dedi:
"Ulaştırma Bakanlığı olarak 2012’de başladık ama çalışırken koca bir dağ indi geldi yolu kapattı. Dağ bize meydan okur, heyelan olur vaz mı geçeceğiz, boynumuzu eğip yolumuzu mu değiştireceğiz. Onun da üstesinden geliriz. Dağı da deleriz heyelanları da yerle bir ederiz. Çünkü biz Ferhat’ız. Aşkımız 78 milyon milletimiz ay yıldızlı bayrağımız tek vatanımız tek milletimiz. Aklı sıra bu ülkeyi bölmeye parçalamaya çalışan ahmaklar bunu başarabileceklerini zannediyor. Yağma yok bu millet ne büyük belaları defetti. 3-5 bölücünün bu büyük milleti, bu Anadolu topraklarını bölmeye ve parçalamaya gücü yetmez. Buna karşı çıkacak illerin başında Amasya gelir. Amasya; bağımsızlığımızın istiklalimizin cumhuriyetimizin kurtuluşunun şahitlik etmiş bir şehirdir. Osmanlı'ya 600 yıl cihan saltanatını bahşeden Amasya’dan bahsediyoruz. Ayağınızı denk alın. Gittiğiniz yol çıkmaz yoldur. Bu işten vazgeçin. Eğer fikriniz varsa bu ülke için bu millet için söyleyeceğiniz sözünüz varsa enerjinizi bir bilinmez için bir boş hayal için harcamayın. Bu belayı da defedeceğiz."
Terör ile ilgili açıklamalarına devam eden Bakan Yıldırım, terör ülke gündeminin en alt sırasına ininceye kadar aman vermeden bu mücadeleye devam edeceklerini anlatırken, "Canımız yanıyor. Şehitlerimiz oluyor. O şehitlerimizi kalbimizin baş köşesinde yaşatıyoruz. Bağımsızlığımız için bayrağımız için her türlü mücadeleyi her şart altında 78 milyon vatan evladının hepsi vermeye hazırdır. Bu böyle bilinmelidir. Bu bölücülere cesaret veren onların sırtını sıvazlayan dış ve iç mihraklar şunu bilmelidir ki bir gün gelecek yaptıkları yüzünden çok büyük pişmanlık duyacaklardır" diye konuştu.
Bakan Yıldırım, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün yanı sıra Yavuz Selim Köprüsü'nün olduğunu anlatırken, "Onların ismi Amasya’da doğdu İstanbul’da yaşıyor. 78 milyonun kalbinde yaşıyor. Türkiye bugün dünyanın en büyük havalimanını yapıyor . 20 yıl önce yabancılar bu projeleri yapardı, ‘Türkler kim, böyle büyük proje yapmak kim’ derlerdi. Şimdi en büyük havalimanını en büyük köprüyü İzmir-İstanbul Otoyolu'nu İzmit Körfezi Köprüsü'nü Türk müteahhitler yapıyor. Dünyanın en bilinen büyük firmaları da onlara taşeronluk yapıyor. İşte Türkiye’nin gücü bu. Bunların sırrı çok basit; duanız ve desteğiniz, 78 milyonun duası desteği ve o desteği arkasına alıp yola çıkan bu ülkenin sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan ve onun ekibi çalışma arkadaşları ve ondan bayrağı devralan başbakanımız Ahmet Davutoğlu" dedi.
Daha güzel günlerin olacağını dile getiren Bakan Yıldırım, daha güze günler için çalıştıklarını, önlerine çıkan engelleri tek tek aşacaklarını ifade ederken, "Zafer: engelleri görüp vazgeçen, fırsatları kaçıranların değil; engelleri aşıp fırsatları yakalayanlarındır. Bu güzel eser Amasya’mıza hayırlı olsun" şeklinde konuştu. Bakan Yıldırım daha sonra tünelin temelini atmak için butona bastı. Ardından tünelin önündeki kaya delici iş makinası kullanarak aş kırdı.

Kaynak: DHA