Ölüye Saygı Esastır

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Yunus Memiş, tutuklu eski Milletvekili Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesinde yaşanan saldırı olayını insanlık dışı olarak değerlendirip, "ölüye saygı esastır" dedi.

 Ölüye Saygı Esastır

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Yunus Memiş, "Eski milletvekili Tuğluk'un dün vefat eden annesi Hatun Tuğluk'un cenazesinin İncek Mahallesi Mezarlığına defninde, 20-25 kişilik faşizan provokatör bir grubun sataşma girişimi  meydana gelmiş. Yaşanan bu hadise; son derecede ciddi, faşizan provokatör ve nefret suçuna işaret ediyor. Her toplumda, kültür ve inanışta ölüye saygı esastır." dedi.

Yazılı açıklama yapan Memiş, "Dini ne olursa olsun ölü geçtiği zaman ayağa kalkılması, Hz. Peygamber (s.a.v.) tarafından da öğütlenmiştir" diyerek şunları bildirdi.

"Hatta kimi rivayetlere göre bir defasında geçen cenazeye hürmeten ayağa kalkan Hz. Peygamberi (s.a.v.)  orada bulunan sahabilerden biri “cenazenin Yahudilere ait olduğu” şeklinde uyarmıştır. Hz. Peygamber (s.a.v.)  kendisini uyaran zata “onun da bir insan olduğunu ve saygı duyulması gerektiğini” hatırlatmıştır.

SAYGI DUYULMASI GEREKİR

Bir ölüye, bir cenazeye saldırmak bu dünyada yapılabilecek en aşağılık, en rezil eylemlerin başında gelir. Bu tür olaylar bize gösteriyor ki değerler eğitiminin bu ülke için ne kadar önemli olduğu, değer eğitimi almamış bir toplumun yaşayan ve ölü yede saygısı olmaz. Anadolu coğrafyası, çok din ve kültürlülüğe ev sahipliği yapmış bir alandır. O nedenle, bütün bunların oluşumunda katkısı bulunan ve yetmiş iki millete aynı gözle bakmayı tavsiye eden, hoşgörünün önemine inanan, hangi din, dil ve ırktan olursa olsun insana değer veren, yaşam felsefesine ihtiyacımızın olduğu kanaatindeyiz.

Diyarbakır Memur-Sen Ailesi olarak Milletimize çağrımız şudur;  Özellikle bu ülkenin vatandaşı olan bütün herkesin birbirine saygı duyması zorunludur. millet olarak ülkemizin huzurunu bozan faşizan provokatörlere asla müsaade etmeyin. Bu tür provokatörlük yapanlar milletimize ne çok zar verenlerdir. Milletimize ve ülkemizin huzurunu bozan bu fitne odakları kınıyor. Faşizan provokatör eylem yapanlar hakkında hemen işlem yapılmasını talep ediyoruz.

Kaynak: Diyarbakır Söz