Görüş Bildir

1 Eylül Mitingi!

HDP'nin organize ettiği 1 Eylül Barış Mitingi Diyarbakır'da yapıldı. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, "Bu iktidardan kurtulmanın yolu demokrasi ittifakıdır" derken, Selçuk Mızraklı da "Mutlaka kazanacağız" iddiasında bulundu.

1 Eylül Mitingi!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve sivil toplum örgütlerinin, Diyarbakır’da düzenlediği “1 Eylül Dünya Barış Günü” mitingi İstasyon Meydanı’nda düzenlendi. “Onurlu barış için demokratik çözüm” başlığını taşıyan mitingde HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı konuştu.

MIZRAKLI: MUTLAKA KAZANACAĞI

Yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı konuşmasında şunları söyledi, “Biz para gönderdik, o kayyımların 103,5 milyon borçlarını gönderdik. Biz yaptıklarımızın hesabını halkın önünde vermeye hazırız. Onlar yalanların hesabını nasıl verecekler? Amed avın, avcıların olmadığı bir yer olacak, demokrasi ve özgürlüklerin yaşandığı bir yer olacak söz veriyoruz. Kayyımları göndereceğiz ve yeni sabaha uyanacağız söz veriyoruz. Şunu biliyoruz ki kazanacağız. Mutlaka kazanacağız. Kavgaya giriyorsanız, mücadeleye giriyorsanız, sırrınızı ya dağlara verin ya dostlara verin. HDP bu halkın partisidir. Sırtını bu halka verdi. Bu halka sırtını dayıyor. Barış davasından yargıladım ama yine barışla yargılanıyorum ama yine barış yine barış diyorum. Ölümün daha beteri nedir, yaşarken ölmektir. Haysiyetinizi onurun kaybettiğiniz de ölmüşsünüzdür.”

TEMELİ VAZGEÇMEYECEĞİZ

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli de konuşmasında “Bu kent, bu sokaklar bizim, asla vazgeçmeyeceğiz” dedi. Temelli şöyle konuştu: “Asla geri adım atmayacağız. Onurlu barış mücadelesini dünden bu güne taşıyan sizlere selam olsun. Ortadoğu’ya bu coğrafyaya barış gelene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Barış mücadelesini dün olduğu gibi bu gün de yükselmeye devam edeceğiz. Tarih barışı çağırıyor. Ya bu sese kulak vereceksiniz ya da tarihin çöplüğünde yerini alacaksınız. Tarih bunları layık olduğu yeri yazacak, tarih barış mücadelesi verenleri de yazacak. Barış isteyen barış mücadelesi veren Kürt halkını yazacak. Savaş diyenlere savaşı diretenlere inat barış diyeceğiz. Bunların elinden iki şey kalmış biri savaş biri kayyum. Ortadoğu halkına savaşı dayatıyorlar. Bir gün katara koşuyorlar bir gün Rusya’ya fuara koşuyorlar. Emperyalist güçlerin arasında oyuncak olmuşlar. Akıllarına hiç Kürtlerle barışmak gelmiyor. Kayyım zulümdür, kayyım yolsuzluktur işsizliktir. Bunlar halı hırsızı. Bunları dün olduğu bugün de süpürüp atacağız.”

‘DEMOKRASİ İTTİFAKI ZAMNIDIR’

“Bu kayyımcı zihniyet ekonomiyi de yönetemiyor. Merkez bankasına kayyım atıyor. Kendi partisine bile kayyım atıyor. Şimdi demokrasi ittifakı zamanıdır, yan tana gelme zamanıdır. Van, Mardin, Diyarbakır’a gelin. Gelmiyorsanız olduğunuz yerde ses verin. Demokrasi ittifakını mahalle mahalle örelim. Bu iktidardan kurtulmanın yolu demokrasi ittifakıdır.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi