12 milyonluk uyuşturucu!

Diyarbakır'da narko-terör operasyonu: 12 milyon 150 bin lira değerinde toz esrar...

12 milyonluk uyuşturucu!

DİYARBAKIR'ın Lice, Kulp, Hazro ve Silvan ilçeleri kırsal kesiminde 28 Kasım günü başlatılan operasyonunda, piyasa değeri 12 milyon 150 bin lira olarak açıklanan 810 kilo toz esrar ele geçirildi.

Lice, Kulp, Hazro ve Silvan ilçelerinde düzenlenen operasyon kapsamında ele geçirilen uyuşturucu maddesi ile ilgili Diyarbakır Valiliği tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

12 MİLYON LİRA DEĞERİNDE

"Diyarbakır ili Lice, Kulp, Hazro ve Silvan ilçeleri mülki sınırları içerisinde, 28 Kasım 2017 Salı günü saat 11.00'dan itibaren icrasına başlanılan 'Bayrak-69 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Bayraktar Operasyonu'nda, 1 Aralık 2017 tarihinde narko-terörizmle mücadele faaliyeti kapsamında; icra edilen adli ve temas arama faaliyeti neticesinde, piyasa değeri 12 milyon 150 bin lira olan 810 kilogram toz esrar maddesi ele geçirilmiş, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereğince, uyuşturucu  maddeleri muhafaza altına alınmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir."

ERGANİ'DE POLİS OPERASYONU        

Buarada, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde son 3 günde uyuşturucu satışı yapan kişi ve organizasyonlara yönelik 3 operasyon düzenledi.

Ergani ilçesi yolunda seyir halindeyken durdurulan kamyonda 211 kilogram, Kayapınar ilçesinde bir araçta da 141 kilo 700 gram esrar ele geçirildi. Şanlıurfa yolundaki Pirinçlik Jandarma uygulama noktasında durdurulan hafif ticari araçta yapılan aramada ise tabana gizlenmiş 46 kilo 950 esrar bulundu. Operasyonlarda gözaltına alınan İ.H.A, İ.H.S, R.K. ve A.Ç. emniyetteki işlemlerin ardından çıkarıldıkları adlı makamlarca tutuklandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz