15 ay önce işlenen cinayetin failleri tutuklandı

Adapazarı'nda kaybolduktan 15 ay sonra araziye gömülü cesedi bulunan 17 yaşındaki Mehmet Akkol'un cinayet şüphelisi olarak yakalanıp gözaltına alınan arkadaşları ikisi de 19 yaşındaki M.B. ile N.P., çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.

15 ay önce işlenen cinayetin failleri tutuklandı

Adapazarı'nda oturan 17 yaşındaki Mehmet Akkol'un yakınları, 16 Şubat 2014 tarihinde polise giderek onun ortadan kaybolduğunu bildirdi. Sakarya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri bundan 3 ay önce Mehmet Akkol'un arkadaşı E.B.'ye ulaştı. E.B.'nin polislere, "Mehmet kaybolduğu gece M.B. ve N.P. ile beraberdi" diye ifade vermesi üzerine, polis buiki genci takibe aldı. 2 gün süren takibin ardından 2 şüpheli, gözaltına alındı. Emniyette ayrı ayrı sorgulamaları yapılan iki genç, 15 aydır kayıp olan Mehmet Akkol'u öldürüp Çevreyolu'nu kenarındaki araziyegömdüklerini itiraf etti. Eğitimli köpeklerin de yardımıyla Zirai Aletler Sanayi Sitesi arkası pirinçlik alan mevkiinde arazi içerisinde ceset bulundu.

Adliyeye sevk edilen N.P. ve M.B., çıkarıldıkları mahkemecetutuklanarak cezaevine gönderilirken, şüphelilerden N.P.'nin bu sırada gülümsemesiise dikkat çekti.

Kaynak: DHA