Görüş Bildir

"15 Temmuz şehitleri " unutulmayacak

Silvan Belediyesince, hükümet konağının bahçe duvarına 15 Temmuz darbe girişiminin seyrini değiştiren kahraman Astsubay Ömer Halisdemir'in fotoğrafı ile diğer şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu pankart asıldı.

Diyarbakır'ın Silvan İlçe Belediyesince, hükümet konağının bahçe duvarına, terör örgütü FETÖ'nün darbe girişimi sırasında cuntacı generali vurarak darbenin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir'in fotoğrafının ve diğer şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu pankart asıldı.

Silvan Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Adem Çelik, yaptığı açıklamada, vatandaşa kaliteli belediye hizmetleri sunmak için yoğun çaba gösterdiklerini söyledi.

15 Temmuz şehitleri

FETÖ' nün darbe girişimi sırasında darbenin seyrini değiştiren kahraman Ömer Halidemir'in fotoğrafı ile aynı gece şehit düşenlerin isimlerinin yer aldığı pankartı hükümet konağının bahçe duvarına astıklarını belirten Çelik, "Şehitlerimizin isimlerinin yaşatılması için bu kararı aldık. Hükümet konağının ön tarafına da Silvan'daki tarihi mekanların ve eserlerinin fotoğraflarını asarak tarihi kültürümüzün tanıtılmasını istedik." dedi.

Çelik, Kale Mahallesi Karabehlülbey Caddesi'ndeki esnafın aydınlatma çalışmaları dolayısıyla duydukları memnuniyeti kendilerine ilettiğini kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi