18. sıradan 8'ci sıraya!

En Başarılı Belediye Başkanları araştırmasında yaklaşık 2 ay önce terör soruşturmaları kapsamında kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi hızlı bir yükseliş kaydetti.

18. sıradan 8'ci sıraya!

Terör soruşturmaları kapsamında HDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından buraya Kayyum olarak atanan Cumali Atilla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni Türkiye genelinde en memnun olunan Belediyeler arasında zirveye taşıdı.

2 AYDA EN BAŞARILILAR LİSTESİNDE İLK 10'A GİRDİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gezici araştırma şirketinin Türkiye genelinde gerçekleştirdiği araştırmada 30 büyükşehir arasında 8. sırada yer aldı. Kayyum göreve başlayalı sadece 73 gün olması da başarının dikkat çeken bir başka unsuru oldu.

BİR ÖNCEKİ ARAŞTIRMADA 18. SIRADAYDI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi HDP'li Gültan Kışanak döneminde aynı şirketin aynı konulu araştırmasında 18. Sırada yer almıştı.

"DAHA YUKARIDA OLMAK İSTİYORUZ"

2 aylık çalışma ile elde edilen başarıyı değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla "Diyarbakır için bu yeterli değil. Daha da yukarıda olmalıyız. Hedefimiz ilk üçtü aslında" dedi.

"HİZMETKAR OLMAYA GELDİK"

Atilla şöyle devam etti: "Tabi şöyle. Daha önceki yönetimle kıyasladığımız zaman; en son 18. olmuştu. Hatta bir araştırmada 29. sıradaydı. Buna göre 8. olmak başarıdır ama yeterli mi değil. Milletimize daha güzel hizmetler yapmayı düşünüyoruz. Onların teveccühü yapacağımız işlerle daha da artacaktır inşaAllah. Diyarbakır Türkiye için de dünya için de çok önemli bir şehir. Başlı başına bir medeniyet odağı. Diyarbakırlılar da her şeyin en iyisine hak ediyor. Biz de bunun için buradayız. Efendi olmaya değil hizmet etmeye geldik. Bunu yapmaktan başka gayemiz yok."

DİYARBAKIR'A RAYLI SİSTEM GELİYOR

Ayrıca Başkan Atilla Diyarbakır halkının yıllardır beklediği şehir içi raylı sistem projesinin de yakında hayata geçirileceğini bildirdi.

17 YIL İDEOLOJİK YÖNETİLDİ

Akşam'a açıklama yapan Başkan Atilla şöyle dedi;

"Küçük bir tereddüt dahi yaşamadan büyük bir heyecanla görevi kabul ettim. Bizden öncekilerin nereden talimat aldığı, neye hizmet ettiğini herkes biliyor. Biz birileri gibi dağdan değil, millete hizmet için sadece devletimizden talimat alırız. Diyarbakır’da 17 yıl boyunca ideolojik bir anlayışla belediyecilik yapılmış. Kendilerinden olmayanlar, bu kapıdan içeri dahi alınmamış. Sokağa ilk çıktığımda halk bizi bağrına bastı ve “evinize hoş geldiniz” diye karşıladı. Diyarbakırlıların ilk talebi de, “bizi terör örgütünün eline bırakmayın” oldu. Devletimiz arkamda, Diyarbakırlı vatandaşlarımızın duası benimle.

BÜTÜN KAYNAKLAR PKK'YA

Göreve başladığımdan beri gece 03.00’ten önce uyuduğumu hatırlamıyorum. Çünkü burada belediyecilik adına hiçbir şey yapılmamış. Terör örgütü Diyarbakır'da fakirin fukaranın sırtına binmiş, iliğini kemiğini sömürmüş. Belediye kaynakları, şirketler üzerinden ihaleler yoluyla terör örgütüne aktarılmış. Sözde sosyal yardımlaşma dernekleri ve imar planları üzerinden örgüte paralar yağdırılmış. Terör örgütü, belediye çalışanlarının maaşlarına bile göz koymuş. Bu tabloya son vermek ve “artık yeter” demek için Diyarbakır’a geldik.

FETÖ HEDEF GÖSTERİYOR

Belediye Başkanı olarak atandığım günden bu yana, özellikle FETÖ medyasının tetikçisi isimler tarafından hedef gösterilip, tehdit edildim. Today’s Zaman’ın eski Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, açık ifadelerle PKK’ya beni hedef gösterdi. Ben halka hizmet korkmuyorum. Bu canı Allah verdi, Allah alır.  Diyarbakırlılara hizmet için gecemi gündüzüme verip çalışmaya devam edeceğim. Bu vatan, bu bayrak ve millet uğruna ölüm gelirse, gülümseyerek karşılarım. Çünkü ben buraya misafirliğe değil, kendi evime yatıya geldim.

HALK ARTIK KORKMUYOR

Göreve başladığımızda çöp yığınlarıyla dolu, toplu taşım hizmeti dahi verilmeyen, vatandaşın perişan edildiği bir belediyeyi devraldık. “Öz yönetim” diyerek, şehri yaşanmaz hale getiren belediye ile karşılaştık. İnsanları korkutarak, yıldırarak sokağa döken ve terör örgütü adına eylem yaptıran anlayışı kısa sürede yıktık. HDP'liler 'terör suçlarından' tutuklandığında Diyarbakır’da kimse sokağa çıkmaması çok önemli bir mesajdır. Çünkü Diyarbakırlılar devletle el ele verip korkuyu yendi. Bu bir dönüm noktasıdır. Halk artık terör örgütleri ile kol kola girenlere itibar etmiyor. Yıllardır hizmet verilmeyen ve yaşanmaz hale getirilen Diyarbakır’ı inşa ve ihya edeceğiz. Ulaşım sorununu çözmek için şehri hafif raylı sistemle donatacağız. Hedefimiz huzurlu, gelişmiş bir kent.

Kaynak: Diyarbakır Söz