Görüş Bildir

181 Aşiret ayakta!

Van'da bir araya gelecek 16 ilden 181 aşiret lideri, bölgedeki terör olaylarına ve "İngiltere'nin aşiretlere para dağıttığı" iddiasına ortak tepki gösterecek.

181 Aşiret ayakta!

Ertoşi aşireti lideri Ertuş "Pazar günü bölgemizdeki tüm aşiret liderleriyle bir araya gelerek, üzerimize atılan iftiralar ve bölgedeki olaylara karşı tepkimizi ortaya koyacağız"

Gevdan aşiretinin ileri gelenlerinden Aslan "Son zamanlarda aşiretler üzerine iftiralar atıldı. Biz devletimizin yanında olacağız. Bu konuda bölge aşiretlerinin ortak hareket etmesi önemlidir"

Van'da pazar günü bir araya gelecek 16 ilden 181 aşiret lideri, bölgedeki terör olaylarına ve "İngiltere'nin aşiretlere para dağıttığı" iddiasına ortak tepki gösterecek.

Bölge nüfusunun 2 milyonunun üzerinde etkisi bulunan aşiret liderleri, Van'daki bir otelde yapacakları ortak basın açıklamasıyla devletin yanında yer aldıklarını ve terörün karşısında olduklarının mesajını verecekler.

Son zamanlarda ikinci darbe kalkışmasının aşiretler üzerinden yapılacağı iddiasına da tepki gösterecek aşiretler, bölge halkının terör olaylarının son bulması yönündeki taleplerini de dile getirecek.

- "Bölge aşiretleriyle ortak tepkimizi dile getireceğiz"

Tüm aşiret liderleri adına açıklanacak ortak deklerasyonu okuyacak olan bölgenin en büyük aşiretlerinden Ertoşi aşiretinin lideri İskender Ertuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapacakları toplantının bölge açısıdan büyük önem taşıdığını söyledi.

Devletin yanında olduklarını ve aşiretlere atılan iftiralara tepki göstereceklerini belirten Ertuş, şöyle konuştu:

"Pazar günü bölgedeki aşiretlerin liderleriyle kentteki bir otelde bir araya geleceğiz. Bölgedeki nüfusun önemli kısmını temsil eden aşiret liderleriyle üzerimize atılan iftiralara tepkimizi dile getireceğiz. Sözde 'İngilizler para vererek bölgedeki aşiretleri satın almışlar'. Bununla ilgili ortak açıklamamız olacak. Aynı zamanda bölgemizde yaşanan terör olaylarıyla ilgili ortak değerlendirmemiz olacak. Devletimizin yanında olduğumuzu ve yaşa dışı yapılanmalara karşı olduğumuzu belirteceğiz."

- "Devletimizin yanındayız"

Gevdan aşiretinin ileri gelenlerinden Rasim Aslan ise devletin yanında olduklarını belirterek, barışın dile getirildiği tüm etkinlikleri destekleyeceklerini bildirdi.

Aşiret olarak ülkede barışın tesis edilmesine öncelik eden etkinlikleri önemsediklerini vurgulayan Aslan, şunları söyledi:

"Yeter ki barış ve huzur çağrısı yapılsın. Devletimizin yanındayız ve bu toplantıda bu dile getirilecek. Biz iftiraların önüne geçilmesini istiyoruz. Aşiretlerimiz devletimizin yanındadır. Son zamanlarda aşiretler üzerine iftiralar atıldı. Biz devletimizin yanında olacağız. Bu konuda bölge aşiretlerinin ortak hareket etmesi önemlidir. Toplantının bir amacı da iftiralara tepki göstermektir. Biz bölgemizde huzurun olması, barışın egemen olması konusunda üzerimize düşeni yapmaya hazırız."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi